Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Min eksmand forfølger mig

Skriv til Vibeke
Jeg er en kvinde på 64 år, som blev skilt for 12 år siden. Mine sønner er i dag i slutningen af 20'erne og begyndelsen af 30'erne. Når de holder sammenkomster, inviterer de stadig min eksmand, og det ender gerne med, at han chikanerer mig og min nye mand. Hvad gør jeg?

Jeg er en kvinde på 64 år. For 12 år siden blev jeg skilt, da min mand blev syg, og hans sygdom ændrede hans personlighed – han blev voldelig. Lægerne rådede mig til skilsmissen også for vores to drenges skyld. To år efter mødte jeg så min nuværende mand, som jeg er meget glad for.

 

Mine sønner er i dag i slutningen af 20'rne og begyndelsen af 30'erne. Og sagen er den, at hver gang der er en sammenkomst i familien, så inviterer de også min eksmand med. Jeg har altid presset mig selv til at deltage, men meget ofte er det endt med, at min eksmand har chikaneret både mig og min mand.

 

Det gjorde han også for nylig, hvor han også bagefter blev ved med at ringe om nogle møbler, han vil have, skønt vi jo fik delt vores indbo i forbindelse med skilsmissen for 12 år siden. Jeg har bedt mine sønner om at tale med deres far og få ham til at lade være med at ringe, det har de gjort, men uden succes.

Annonce

 

For nylig måtte vi melde afbud til en familiefødselsdag, fordi jeg ikke kunne klare at møde ham og blive chikaneret. Det blev mine sønner sure over, jeg er til gengæld lidt vred på dem, fordi de ikke tager større hensyn til mig. Min søn siger, at han ikke vil vælge mellem sin far og mig, men hvorfor er han så vattet, at han ikke kan sige til sin far, at han skal blive hjemme?

 

Mine sønner er det eneste familie, jeg har tilbage, derfor føler jeg mig meget alene og ensom. Jeg har desværre ikke noget netværk. Jeg har savnet det i alle de år, men det er svært i min alder at gå ud og finde sig en god veninde. Hvad gør jeg?

 

M.O.

Vibekes svar

Du må huske på, at din eksmand også er dine børns far, de har følelser for ham, som de har det for dig, og jeg tror, at de gør, hvad de kan for at dele sol og vind lige. Jeg synes bestemt ikke, at du skal bede dem om at vælge imellem jer – den slags må man aldrig gøre som forældre, for børn elsker begge parter, og det har de ubetinget ret til.

 

Til gengæld forstår jeg godt, at du ikke har lyst til at være sammen med din eksmand. Og jeg synes faktisk også, at du skal holde op med at være det. For du minder ham om fortiden og det gode liv, og synet af dig gør ikke tingene mindre komplicerede for ham. Derfor synes jeg, at du må sige til dine drenge, at I en periode må dele samværet op, så I kommer hver for sig. Det kan måske få tingene til at falde lidt til ro – du ved, ude af øje, ude af sind.

 

En ting, jeg bider mærke i i din mail, er din følelse af ensomhed. Jeg forstår ikke helt det med, at du er for gammel til at finde en ny veninde eller opbygge et netværk. Jo, det kræver noget af en at gå ud og være åben for nye venskaber. Men er man villig til det, så kan det naturligvis lykkes.

 

Prøv f.eks. at starte på nettet, hvor der er hjemmesider for folk, der som dig søger nye venner. Begynd også at gå til noget – sprog, madlavning, håndarbejde eller noget andet, hvor du træffer mennesker. Tag på højskole. Altså, kom ud af vagten og ud i livet og få erstattet det nærvær, du savner hos dine børn, med nogle nye venner eller en sød veninde i stedet. For jeg er sikker på, at både de og hun sidder og venter på dig et sted derude.

Tekst: Vibeke Dorph
Foto: All Over Press (modelfoto)
Publiceret: 23-10-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri