Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Min ekssvigerdatter har taget mit barnebarn som gidsel

Skriv til Vibeke
Da min søn gik fra sin kone, meddelte hun ham, at han aldrig ville få lov til at se sin dreng på 17 år igen. Og mit barnebarn fik heller ikke lov til at ha’ kontakt med resten af familien. Vi er knuste, for drengen var jo en del af vores liv. Hvad gør vi?

Min søn forlod sin kone for tre år siden, og han bor nu sammen med en anden kvinde. Jeg troede, han var glad for sin kone, men jeg har siden fundet ud af, at han igennem mange år har følt sig kuet og dårligt behandlet af hende, og at den eneste grund til, at han ikke gik, var frygten for at miste kontakten til sønnen, en dreng på 17 år, som han altid har været meget knyttet til.

 

Da min søn gik, meddelte min svigerdatter ham, at han aldrig ville få lov til at se sin dreng igen. Og mit barnebarn fik heller ikke lov til at ha' kontakt med resten af familien. Min tidligere svigerdatter har været meget bitter og hævngerrig og har sagt, at hendes mål er at få min søn ned med nakken. Ja, hun er sågar gået så vidt, at hun har forsøgt at køre ham ned med sin bil.

Annonce

 

Min søn har kæmpet for at få lov til at se sin dreng, det samme har resten af familien, for vi savner ham alle, men han må ikke modtage gaver fra os, og selv om min søn har forsøgt at kontakte ham uden om moderen, så ønsker drengen ikke kontakt med sin far længere.

 

Vi ved jo ikke, hvad hun har sagt til ham, men både jeg, min mand, min søn og resten af familien er knuste. Drengen var jo en naturlig del af vores liv, og nu er han pludselig væk. Min søn er gået ned med stress, også fordi hun bliver ved med at pudse advokater på ham. Jeg ved, at hun nu har mødt en anden mand – langt om længe – men det virker ikke til at ha' hjulpet. Hvad gør vi?

 

H.M.

Vibekes svar

Når jeg hører om kvinder som din ekssvigerdatter, så tænker jeg, at den form for psykisk vold, hun udøver, er lige så rædselsfuld og destruktiv, som den fysiske vold, der også finder sted i mange forhold. Men hvor man i fysisk voldelige forhold kan ringe til politiet og bede dem om at komme og fjerne voldsmanden, så kan det desværre ikke lade sig gøre her. For der findes ingen myndighed, der kan gribe ind over for psykiske terrorister som din ekssvigerinde, tværtimod ender de alt for ofte med at få myndighederne på deres side, fordi de er dygtige til at manipulere med deres omgivelser og få sat deres vilje igennem.

 

Din ekssvigerinde skader ikke bare din søn og resten af familien, hun skader også sit eget barn alvorligt, fordi hun betragter og behandler ham som sin personlige ejendel og ikke er i stand til at se ham som det unikke menneske, han er. Jeg tror, at det psykiske pres, hun lægger på ham, er grunden til, at drengen har valgt at trække sig fra jer. Jeg tror ikke, at han kan rumme mere lige i øjeblikket.

 

Stop med at forsøge at overtale ham til at se jer. Du skal huske på, at drengen er 17 år, lige om lidt er han en myndig ung mand på 18 år. Jeg tror, at når han slipper ud af sin mors kløer, så vil han stille og roligt få overskud til at gøre sig fri af hendes martyrium og tage kontakt til sin far igen. Jeg tænker også, at når hun nu har mødt en ny mand, sker der trods alt noget i hendes liv, der måske kan få hendes fokus væk fra sit syge hævntogt. Indtil da må I væbne jer med tålmodighed og ikke lægge mere pres på drengen, for han er allerede presset nok.

Tekst: Vibeke Dorph
Foto: Polfoto (modelfoto)
Publiceret: 09-10-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk