Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Min familie vil ikke have os med til jul

2
Skriv til Vibeke
'Den ulykkelige' skriver til Vibeke: - Størstedelen af min familie holder jul sammen, men de har besluttet, at mine børn og jeg ikke må være med. Jeg har nu lyst til at trække mig helt væk fra familien nu, selvom det gør ondt. Hvad synes du, jeg skal gøre?

Jeg er 49 år, har to søstre, en bror og vores mor. Vi søskende har alle voksne børn, og vi har altid holdt sammen og besøgt hinanden igennem årene, og vi har også altid holdt juleaften sammen. Igennem de sidste par år har min nu voksne nevø været meget sammen med min bror, der jo er hans onkel, og problemet er, at de nu synes, at vi er blevet for mange til juleaften, og at det ikke er hyggeligt mere.

 

De har derfor nu besluttet, at familien ikke skal være samlet juleaften, sådan som vi ellers plejer. Min mor og mine to søstre har ikke de store problemer med dette. Det er både jeg og børnene meget kede af. Min mor siger, hun ikke kan gøre noget, og

følger min brors og min nevøs beslutning, som er at holde juleaften sammen med hende og min søster, som er min nevøs mor.

Annonce

 

Det vil sige, at min bror og søster samt min mor vil holde julen sammen – uden os. Jeg har spurgt min nevø, om jeg og mine børn må være med, men han siger nej. Det gør så nu, at jeg og mine børn skal være alene juleaften, da min sidste søster ikke vil tage stilling til, hvor hun vil være, før i sidste øjeblik.

 

Det gør mig og mine børn rigtig ondt at sidde alene, når man har sådan en stor familie. Familien siger så at vi kan holde julefrokost sammen i stedet for. Jeg siger så, at vi er jo lige så mange til en julefrokost som til juleaften, men de mener, at en julefrokost kan man jo bare komme og gå til, som man vil.

 

Jeg har nu inviteret til en julefrokost for alle, men jeg er lidt i vildrede, da jeg helt har mistet lysten – fordi jeg føler mig udstødt. Har du et råd til mig da jeg er begyndt at tænke på at trække mig væk fra familien hvilket gør mig ondt.

 

Den ulykkelige

Vibekes svar

Var der ikke engang noget med, at julen var hjerternes fest? Det lader lidt til, at din bror og nevø helt har glemt det. Ja, undskyld, men jeg synes ikke, deres opførsel er i orden. Herregud, nu har I kunnet klemme jer sammen i så mange år, hvorfor kan det pludselig ikke lade sig gøre i år?

 

Deres opførsel er så underlig uforskammet, at jeg tænker, at der må ligge noget bag. Har du spurgt de to intrigante herrer, om de har noget at udsætte på dig og dine børn? Du bliver nødt til at bede dem om et ærligt svar. Det skylder de dig.

 

Kan de ikke komme med nogen fornuftig forklaring, andet end at de har lyst til at holde jul med deres eget lille eksklusive udvalg af familien, så kan jeg kun ryste på hovedet og sige, at jeg sjældent har hørt mage til opførsel. Og er du så måske ikke bedre tjent med at holde jul uden dem sammen med dine børn.

 

Har I råd til at tage ud at rejse? Er der en anden del af familien eller nogle venner, I kan holde julen med? Jo, jeg ved godt, at I så vil sidde der og tænke, at der er et A-hold og et B-hold denne jul, og at I er på sidstnævnte. Men helt ærligt. Det tænker

jeg ikke, jeg tænker, det forholder sig helt omvendt.

 

Jeg forstår heller ikke din mor. Hvorfor er hun ikke loyal over for jer, der er blevet "udstødt"? Får I ikke løst problemerne, jamen, så ville jeg nok afblæse julefrokosten i år og fokusere på at få talt med børnene om, hvad I gør og med hvem – og skub resten af familien lidt til side.

 

Du skal se, de skal nok vågne op, især hvis du viser dem og ikke mindst dig selv, at du udmærket kan finde ud af at holde din jul på din egen måde. 

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 12-12-2013

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

2
13 dec 2013 21:16

Nej, hvor bliver jeg ked af det, når jeg hører, at der er nogen, der behandler deres søster/datter så tarveligt.

Vibeke har helt ret. Drop den julefrokost. Hvorfor skal du dog sidde og have det dårligt, fordi de ikke ville være sammen med jer dagen før.

Prøv at finde en, der har brug for venlighed juleaften og ødsl så dit/jeres julesind på ham/hende. Jeg ønsker alt det bedste for dig/jer. Din familie fortjener jer ikke.

mange varme hilsener fra Tove

19 dec 2013 17:39

Man kunne tro det var min familie...mine såkaldte brödre er på samme måde og min mor gjorde fälles sag med dem...hvad jeg vidste var vi ikke uvenner ...men jeg passede ikke ind i deres "fine" selskab. Jeg og mine börn klarede os uden, det var vi nöd til, heldigvis har jeg nogle dejlige näre venner og de er mere som familie for mig. OG de kommer og holder jul her og jeg gläder mig.

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri