Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Min kæreste er doven og uansvarlig

1
Skriv til Vibeke
Min kæreste er er for længst stoppet på sin uddannelse, fordi han ikke kunne finde ud af at stå op om morgenen – han skylder til gengæld en masse penge pga. de lån, han tog under sin uddannelse. Han kan heller ikke passe et job.

Jeg er en kvinde på 38 år. Jeg stammer fra Afrika, men har boet en del år i Danmark og taler efterhånden udmærket dansk. Jeg har uddannet mig til sosuassistent, er mor til to små børn på fire og seks år og bor sammen med min jævnaldrende kæreste, som også er far til børnene.

 

Da jeg mødte min kæreste for ca. otte år siden, boede han i en lejlighed, der tilhørte hans far. Han var studerende, og jeg havde indtryk af, at han var en god mand, der havde styr på sine ting. Vi besluttede os for at flytte sammen, og da jeg havde sparet en del penge sammen, ville vi gerne købe et lille hus.

 

Da vi kom i banken, opdagede jeg, at min kæreste havde stor gæld. Han havde taget en masse forbrugslån, og banken ville ikke kautionere for ham. Jeg betalte så udbetalingen på huset, som også står i mit navn. Siden da er det bare gået ned ad bakke.

Annonce

 

Problemet er, at min mand er doven. Han er for længst stoppet på sin uddannelse, fordi han ikke kunne finde ud af at stå op om morgenen – han skylder til gengæld en masse penge pga. de lån, han tog under sin uddannelse. Jeg skaffede ham så et job via mit arbejde, som han ikke passede, og til sidst blev han fyret. Det skete også med det næste job.

 

Jeg har bedt ham om at følge vores ældste i skole hver morgen, fordi jeg møder så tidligt, og jeg har sagt til ham, at hun skal være der til tiden og gerne lidt før. Men vågner min datter ikke af sig selv og får sin far vækket, jamen, så kommer hun bare ikke af sted, før han er vågnet hen ad formiddagen.

 

Mine veninder ignorerer han, fordi han ikke bryder sig om, at her kommer mennesker. Han sover til langt op ad dagen. Han laver ingenting herhjemme, det er mig, der står for alt – også det økonomiske, hvilket er hårdt. Jeg er efterhånden ved at få nok, men jeg er også bange for, at jeg ikke kan klare mig alene – f.eks. er mit danske jo ikke helt i top endnu, og hvad med lektiehjælp til børnene osv., når de kommer i den alder? Hvad gør jeg?

 

K.I.

Vibekes svar

Du skriver, at din mand flyttede direkte fra sin far og så ind sammen med dig. Du kunne lige så godt skrive, at han flyttede fra far og så hjem til mor, for det er jo sådan, han opfører sig. Som et stort og uansvarligt barn, der ikke kan finde ud af at passe sin skole og at stå op om morgenen – og bruger alle sine penge uden at tænke sig om.

 

Nu er din mand ikke et barn, han er en voksen mand og tilmed far til to små børn. Desværre lader det ikke til, at det er gået op for ham, og jeg tror såmænd heller ikke, det har hans store interesse at være voksen og ansvarlig. Det må han jo selv om, men jeg synes ikke, at han skal have lov til at gå og lege barn hjemme hos dig. Du har rigeligt at se til, og efter at have talt med dig i telefonen har jeg det indtryk, at du er en dygtig, flittig, kompetent og klog kvinde, der derfor kommer til at klare dig strålende, når du først har fået ham vippet ud ad døren.

 

Lad være med at sidde og grue over de udfordringer, du kommer til at møde. Dem kan du jo alligevel ikke gøre noget ved endnu, og jeg er også sikker på, at du med din energi nok skal overvinde dem alligevel. Brug i stedet det næste stykke tid på at planlægge, hvordan du rent praktisk klarer dig, når han er ude – med hans (manglende) indsats kan det alligevel ikke gøre den store forskel.

 

Allier dig med dine veninder og gør dem til din nye familie. Lad være med at spilde mere krudt på din kæreste, med dine evner og din vilje, så skal dit liv nok blive godt og rigt. Det samme gælder for dine børn. Har de brug for ekstra hjælp, så tal med deres skole.

 

Under alle omstændigheder er det vigtigste for dem, at de har en stærk, omsorgsfuld og kærlig mor ved deres side. Og det har de jo i den grad.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 07-08-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
12 feb 2017 21:03

Den mand skal simpelthen have et godt gammeldags spark i *****. Jeg vil mene at det er lige groft nok at droppe ham hvis du elsker ham, men der er ingen tvivl om at han er nødt til at komme i gang. Jeg ville starte med at give ham et ultimatum om at i bidrager til husholdningen på lige vilkår. Alle der vil arbejde kan finde et job i dagens Danmark. 

Angående din mands forbrugslån, så vil jeg klart anbefale at få alt gælden samlet et sted. Der findes masser af steder på nettet hvor i kan danne jer et overblik over lånemarkedet. I dag er det ikke altid den bedste løsning at låne penge i banken da konkurrencen på lånemarkedet er blevet ekstremt hård gennem de seneste år.

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk