Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Min kæreste er sygeligt jaloux

Skriv til Vibeke
'H.I.' skriver til Vibeke: - Min kærestes jalousi gået helt over gevind. Lige meget hvad jeg gør eller siger, så er han sikker på, at jeg vil være ham utro. Hvordan kan jeg få ham til at tro på, at det er ham, jeg elsker?

Jeg er en kvinde på 34 og mor til tre små børn. Jeg blev skilt for to år siden, og min eksmand og jeg har siden skilsmissen talt fint sammen, også om vores børn, som vi deles om. Kort efter skilsmissen mødte jeg en anden mand. Jeg blev meget forelsket. Min kæreste er arbejdsløs og har haft meget at slås med i sin barndom, alligevel var han meget omsorgsfuld og opmærksom, og han var også rigtig sød ved mine børn.

 

Måske derfor lagde jeg ikke mærke til, at tingene begyndte at ændre sig. Det startede med, at han begyndte at beklage sig over, at jeg talte for meget med min eksmand. Jeg fortalte ham, at samtalerne altid handlede om børnene, men den forklaring godtog han ikke, og for at slippe for mere brok begyndte jeg så at sms'e med min eksmand i stedet (altid kun om børnene) – hvilket min kæreste også opdagede, da han tjekkede min telefon, og så blev han kun mere mistænksom.

Annonce

 

Siden da er min kærestes jalousi gået helt over gevind. Lige meget hvad jeg gør eller siger, så er han sikker på, at jeg vil være ham utro. Da en ældre, mandlig kollega fra mit arbejde ringede om noget jobmæssigt, så gik han helt i sort og udspurgte mig om vores forhold i dagevis. Det samme gælder mandlige familiemedlemmer – ja, stort set alle mænd!

 

Lige meget hvor mange gange, jeg forsikrer ham om, at det kun er ham, jeg elsker, så tror han mig ikke. Jeg gør jo også alt, hvad jeg kan, for at han ikke skal blive jaloux – men det bliver alligevel kun hele tiden værre. Jeg ved godt, at han lider og har haft det svært, men jeg ved ikke, hvor længe jeg kan holde til det. Hvordan kan jeg få ham til at tro på, at det er ham, jeg elsker?

 

H.I.

Vibekes svar

„Sød ved dine børn" skriver du. Hvordan kan du i fuld alvor kalde en voksen mand, der laver en scene og skaber sig, når du taler med din eksmand om jeres børns ve og vel, for „sød ved børnene?" Han er da ikke sød, for det er da ikke børnene, han tænker på, det er sig selv. Og jeg tror ikke, at han er i stand til at tænke på ret meget andet. For din kærestes jalousi er sygelig, og lige meget hvad du gør for at undgå, at han bliver jaloux, så vil han blive ved med at blive det, og det vil kun blive værre, jo mere du retter ind.

 

Se bare, hvad der skete, da du i misforstået hensynsfuldhed begyndte at sms'e med din eksmand i stedet for at ringe. Ud fra den måde din kæreste behandler dig på, så lyder han som en mand, der absolut ingen selvindsigt har, men som til gengæld

ikke har noget som helst problem med at overskride andre menneskers grænser i stedet. Og folk, der ikke kender til andre menneskers grænser, skal man holde sig fra.

 

Du risikerer, at dit liv vil ende med at blive ét langt og væmmeligt tredjegradsforhør, ført af en mand, der jo ikke elsker dig rigtigt, men som tværtimod inderst inde hader dig, fordi han er sikker på, at du er en utro løgnerske, der bedrager ham med andre mænd fra morgen til aften og lyver for ham.

 

Tror du, at sådan en mand vil give dig og børnene en stabil og god tilværelse? Nej, vel! Så se at komme væk.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 06-02-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri