Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Min kone skændes med underboen

Skriv til Vibeke
Min kone og jeg købte for halvandet år siden førstesalen i en gammel byejendom, og nedenunder bor en ældre dame med en labradorhund. Min kone er glad for at have fået have, men problemet er, at underboens hund har været vant til at aftræde på naturens vegne netop i haven.

Min kone og jeg købte for halvandet år siden førstesalen i en gammel byejendom, og nedenunder bor en ældre dame, som har boet her det meste af sit liv. Hun har en labradorhund, der er ni år gammel, og det er her, problemet kommer ind: Min kone er glad for at have fået have, og den fælles gårdhave ser hun derfor som et grønt vækstparadis med træer og buske i krukker og potter.

 

LÆS OGSÅ: Min venindes hund styrer det hele

 

I samme have er det desværre også, at underboens hund har været vant til at aftræde på naturens vegne, hvorefter hans mor kommer ud med skovlen og rydder op.

 

Allerede få dage efter, at vi var flyttet ind, gik min kone i gang med at indrette gårdhaven med masser af træer og buske i baljer og krukker. Imens hoppede hunden rundt og lagde bl.a. på et tidspunkt et visitkort i den nygravede jord, hvilket fik min kone til at ryge helt op i det røde felt. Hun skældte underboen ud, faktisk så voldsomt, at hun begyndte at græde.

Annonce

 

LÆS OGSÅ: Mine naboer driver mig til vanvid

 

Underboen er ældre og dårligt gående, og det er jo årsagen til problemet, men det er, som om ingen af de to kvinder vil give sig. Underboen påpeger, at det er hende, der rigtigt bor her, mens vi andre er kommet til, og at ingen før har brokket sig over hunden, mens min kone svarer igen med paragraffer, der giver hende ret.

 

Jeg har faktisk forsøgt at mægle. Jeg tilbød at lufte hunden morgen og aften fremover; det fik min kone til at føle, at jeg svigtede hende, og underboen sagde, at hun da godt kunne passe sin hund selv! Nu er her kold luft, og det er mildt sagt ikke rart, slet ikke nu, hvor foråret er kommet, og alle gerne vil være ude. Har du et forslag til, hvordan vi får konflikten løst?

 

Bulder

Vibekes svar

Hvor ville jeg ønske, at det var din kone, der havde skrevet til mig og bedt om et godt råd, for det er altså lidt hos hende, at problemet – og dermed løsningen på det – ligger. Da I var ude at se på jeres nye sted i sin tid, da må I da have bemærket, at den gamle kone nedenunder var hundeejer. Det er vel meget normalt, at man lige tjekker sine naboer, underboer og overboer, især når man flytter ind et sted, hvor det forventes, at man kan finde ud af at deles pænt om tingene.

 

Fik I ikke lige tjekket det og taget stilling til, om I ønskede at dele have med en vovse, jamen, så har I næsten kun jer selv at bebrejde. Først og fremmest må du få slået fast over for din kone, at der altså findes andre mennesker på denne her planet end hende, og har hun store havedrømme og -planer, så er det fint, men det er ikke sikkert, alle andre har det som hun. Det må hun indrette sig efter, når hun har valgt at flytte ind et sted, hvor haven er alles – også hundens.

 

Nej, jeg kan da godt forstå, at det ikke er rart, at hunden besørger alle vegne i tide og utide, men det kan I kun finde en løsning på, hvis I sætter jer ned og aktivt søger en løsning med underboen. Skal haven deles op? Skal du gå en dejlig morgen- og eftermiddagstur med hunden?

 

Alt det må I få talt om, for selvfølgelig findes der en løsning. I skal bare være villige til at søge den, og det kræver, at din kone holder op med at opføre sig som et stædigt børnehavebarn, der bare vil have tingene på sin måde, for det kan hun ikke få, når hun har valgt at bo under tag med andre levende mennesker og dyr.

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 16-04-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri