Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Min mand er ved at gå ned med flaget

Skriv til Vibeke
For fire år siden gik min mand ned med stress. Det var alvorligt, men han klarede den, fik et nyt job, og fik det bedre. Men nu er den gal igen. Hvordan får jeg ham stoppet, før det igen går galt?

Min mand og jeg er gift på 10. år. Sammen har vi to børn på 10 og seks år. Min mand har fuldtidsarbejde, mens jeg arbejder på halvtid på et kontor. Et job, jeg er glad for, også fordi det giver luft i min hverdag og tid til børnene.

 

Min mand er en del ældre end mig – i slutningen af 40'erne – og han er typen, der altid ningen har gået meget op i sit job. Det har jeg haft det fint med, det er jo ham, der hiver de store penge hjem, så jeg har vist hensyn, når han havde arbejde med hjem osv.

 

For fire år siden gik min mand ned med stress. Det var alvorligt. Han sov ikke om natten, fik hjerteflimmer og angstsymptomer. Da han blev rask, gik der ikke lang tid, før han fandt sig et andet job. Jeg troede, at min mand havde lært af sine fejl, og alt gik da også bedre i starten. Han passede bedre på sig selv. Dyrkede motion og holdt op med at tage arbejde med hjem.

Annonce

 

Men nu er den gal igen. Han kommer sent hjem, er kort for hovedet og kaster sig igen over arbejdet, når børnene er lagt. Jeg har prøvet at tale med ham om det, men han fejer mig af og siger, at det kun er for en periode. Det sagde han også sidst – og der endte det galt.

 

Jeg har bemærket, at han ikke sover godt om natten, og jeg er i det hele taget bekymret for ham, han er jo heller ikke helt ung længere. Hvordan får jeg ham stoppet, før det igen går galt?

 

Pernille H.

Vibekes svar

Hjemmearbejde har fanden skabt! Jo, vi kan da alle en gang imellem blive nødt til at give den en skalle også hjemmefra, men det skal da ikke være nogen selvfølge. Din mand er ikke den første, jeg har hørt om, som er gået ned med stress, fordi han har bildt sig selv og sin arbejdsgiver ind, at hans daglige arbejdstid ikke er på 8 eller 9, men i princippet på hele 24 timer.

 

Jeg tænker, at du har gjort din mand en bjørnetjeneste ved at lade ham komme hjem og arbejde videre. Din mand har lige som alle andre mennesker brug for en pause, brug for, at der skal ske noget andet i hans dagligdag, brug for at lægge afstand til sine opgaver, så han kan få hvilet ud og se på dem med friske øjne næste dag. Derfor vil mit forslag til dig være, at I får lavet nogle regler for din mand og hans computer.

 

Forlang, at når han kommer hjem, så er han hjemme og til stede, og så er hans computer slukket og lukket ned. Ja, det kan sikkert blive hårdt for ham i en periode, og det kan da nok skabe lidt rabalder på hans job, men har han en fornuftig chef, der ikke har lyst til at betale for en langtidssygemeldt ansat, så burde der kunne findes en løsning, ellers er der noget rivende galt på hans arbejdsplads.

 

Har han problemer med at omlægge sit liv, må han opsøge en professionel psykolog, der kan hjælpe ham med at få lagt sit arbejdsliv om, så det harmonerer bedre med både hans familieliv og hans helbred. I sidste ende vil det give ham mere overskud og gøre ham til en bedre arbejdskraft, og så det er jo ren winwin for alle!

 

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Jeg er bekymret for min datter 

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Mine børn ser ned på mig

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Jeg er bekymret for mit barnebarn

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 03-09-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri