Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Min mand tyranniserer mig

Skriv til Vibeke
'T.T.' skriver til Vibeke: - Min mand bebrejder mig for ting, der hører fortiden til. Hvad skal jeg gøre?

Jeg har nu boet sammen med min mand i fire år. Jeg havde en depression, da vi mødte hinanden, og jeg lagde ikke skjul på det. Jeg mente, jeg ville komme længst med at lægge alle kortene på bordet og fortælle ham, hvordan det var fat med mig.

 

Da jeg var allerdybest nede, gjorde jeg ting, som jeg ikke er stolt af i dag. Når min mand f.eks. sagde til mig, at jeg var skør eller lam i roen, kunne jeg finde på at gå min vej eller kaste med ting, så de blev ødelagt.

 

Det var selvfølgelig mig, der gjorde det, men bestemt ikke med fuldt overlæg, og det er ikke en måde, jeg ville opføre mig på under normale omstændigheder. Det var afmagt, fordi han ikke kunne/ville forstå, at det var et knus og ikke hårde, grimme ord, jeg havde brug for.

Annonce

 

I dag, tre år efter, bliver han ved med at bebrejde mig, hvad der skete dengang. Han kan kun se de negative ting, kan ikke huske de gode. Forleden dag sagde han til mig, at det nok vil tage mange år, inden han har tillid til mig igen.

 

Og siger jeg min mening, og den ikke er magen til hans, starter han et skænderi, som altid ender med, at han beder mig om at flytte. Det er ikke til at holde til i længden, for jeg ved aldrig, om jeg er købt eller solgt. Hvad skal jeg gøre?

 

T.T.

Vibekes svar 

Jeg tænker, at du har giftet dig med en mand, som er svag, og som skjuler sin egen svaghed og angst for at miste ved at tyrannisere og dominere dig. Jo, det kan da godt være, at du har været syg og deprimeret, og at du måske føler dig som den svage i jeres forhold.

 

Faktum er, at du nok er langt stærkere, end du selv er klar over, og det er din mand bange for, at du skal opdage – derfor bliver han ved med at holde dig nede med tåbelige påmindelser om, hvordan du engang gik hjemmefra, fordi han kaldte dig for lam i roen. (Undskyld, er det i øvrigt ikke en ganske fornuftig reaktion at smutte, når nogen taler til en på den måde?).

 

Chancerne for, at du og din mand nogensinde får et godt og ligeværdigt forhold er små, for jeg tror simpelthen, at din mands selvværd er for lille, og hans ego for stort til, at han kan magte at leve i et ligeværdigt forhold. Så var jeg dig, ville jeg skynde mig at bryde ud og komme væk.

 

Der vil ikke gå lang tid, før du vil opdage, at du ikke er så svag og ynkelig, som din mand konstant fortæller dig, men at du er stærkere, end du selv er klar over. Kan du eller vil du ikke gå fra ham, så bliver du nødt til at fortælle ham, at fortid er fortid, og den gider du ikke spilde tid på at tale om.

 

Sæt ham også klart på plads og fortæl ham, at i et sundt parforhold kan man sagtens være uenige om mange ting, uden at man nødvendig-vis behøver at true med skilsmisse og deslige. Men som sagt – jeg tror, du vil få et både bedre, rigere, sjovere liv, hvis du pakker din kuffert, trækker vejret dybt og går.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 19-09-2013

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri