Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Min søn ødelægger vores forhold

Skriv til Vibeke
Jeg har for fem måneder siden mødt en dejlig kvinde, og vi er lykkeligt forelskede. Problemet er, at min søn på fem år skaber en dårlig stemning. Han har slået og sparket min kærestes datter, og han er begyndt at kigge væk, når han bliver irettesat.

Jeg har for fem måneder siden mødt en dejlig kvinde, og vi er lykkeligt forelskede. Hun er enlig mor til en pige på fire, mens jeg har en søn på fem, som jeg har været alene med, siden han var halvandet. Det er ham, der nu volder os store problemer.

 

Min søns mor har aldrig været stabil, hun ser vores dreng, men kan tit finde på at aflyse deres weekend, og derfor har jeg altid været den primære person i hans liv. Efter at jeg har mødt min kæreste, har jeg så erkendt, at jeg nok har gjort nogle fejl mht. min drengs opdragelse. Han og jeg har levet i en boble, og jeg har ikke været konsekvent nok, ikke sat grænser osv.

 

Min kæreste og jeg har ens værdier, og vi har også ens ønsker til, hvordan vores nye familie skal se ud. Hun har været med til at vise mig, hvordan jeg ønsker mit liv skal være, og jeg vil ikke risikere vores forhold.

Annonce

 

Problemet er, at når vi er sammen alle fire, så skaber min søn dårlig stemning. Han har slået og sparket min kærestes datter, der aldrig volder problemer, men som han nu er begyndt at få dårlig indflydelse på. Han er begyndt at kigge væk, når han bliver irettesat, som om han lukker af. Han er destruktiv og ødelægger vores samvær. Vi føler, at hvis han ikke er glad, så skal vi ikke være glade, og hvis vi er det, så skal han nok få det ændret.

 

Min kæreste har gjort meget for min søn. Hun er god til børn, og hun har hjulpet mig meget. Men nu er vi begge ved at have fået nok. Jeg overvejer at få ham undersøgt for ADHD for at udelukke det eller få ham til en børnepsykolog, for han lukker af, når man prøver at snakke med ham.

 

Har du et godt råd om, hvad vi kan stille op, så vi alle kan få det godt sammen igen?

 

Alenefar

Vibekes svar

Jeg oplever tit, at når to familier rykker sammen, så er det den kvindelige parts værdier, der kommer til at styre. Hendes behov, hendes idé om, hvordan en familie skal opføre sig og se ud, bliver gældende. Det kan mange mænd rigtig godt lide, for de føler med rette, at der kommer struktur på deres tilværelse, og nogle føler måske, at kvinder dybest set ved mere om familie og børn, end de selv gør. Så de retter ind.

 

Men lige meget, hvor søde kvinder er, så er de altså også tit, hvad jeg vil kalde for blide tyranner, der har meget strikse idéer om, hvordan de vil have tingene. Det er sjovt nok altid kvinder, der synes, at mandens børn er et problem, mens mænd oftest er meget mere fleksible og ukritiske over for hendes børn.

 

Det kan være meget svært at være barn i sådan en ny, sammenbragt familie, hvor der lige pludselig er en masse krav og forventninger til én om, hvordan man skal være. Krav, man måske ikke forstår og måske ikke har lyst til eller kan leve op til. Vil din kæreste dig, og vil du hende, jamen, så må I starte med at give slip på alle jeres sikkert gode, men også ret strikse idéer om, hvordan tingene burde være, og hvordan din lille dreng bør være.

 

I har altså kun kendt hinanden i fem måneder, så lad dog det stakkels barn stille og roligt finde sine egne ben at stå på. Tål kaos, for en sammenbragt familie er kaotisk, jeg ved det, for jeg lever selv i en. Og lad for himlens skyld også være med at sammenligne din søn med din kærestes datter. Hun er tryg – det er din dreng ikke, men det er vigtigt, at han bliver det.

 

Så i stedet for at kritise ham og have så travlt med alt, hvad han gør forkert, så rum ham og giv ham plads til at være den lille dreng, han er, på godt og ondt. Giv ham også en masse uforbeholden kærlighed og husk at foretage dig noget med ham, bare du og ham alene. Husk. Du er det vigtigste menneske i hans liv, og han – ikke din kæreste – er den vigtigste i dit. Det burde både du og hun være voksne nok til at vide. Og hold så op med at problematisere ham, for så skal han da nok blive et problem!

Tekst: Vibeke Dorph
Foto: All Over Press (modelfoto)
Publiceret: 21-08-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri