Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Min svigermor tager mig ikke alvorligt

Skriv til Vibeke
Min svigermor respekterer ikke min mands og min beslutning om ikke at klæde vores tvillingepiger ens. Hun tager mig ikke alvorligt, når jeg beder hende om ikke at købe ens tøj til pigerne. Skal jeg tage konfrontationen, eller overreagerer jeg?

Jeg er 35 år, lykkeligt gift og mor til et par tvillingepiger på otte år. Mit problem er i småtingsafdelingen, men det fylder alligevel så meget i mig, at jeg besluttede mig for at skrive til dig.

 

LÆS OGSÅ: Tvillinger - ens, men helt forskellige

 

Min mand og jeg er begge enige om, at vores tvillinger skal opdrages som individuelle personer, og derfor har vi heller aldrig iført vores piger ens tøj. Desværre har min svigermor, lige siden de blev født, gjort det modsatte. Hun er vild med, at de er ens tvillinger, og nu, hvor pigerne er blevet gamle nok til at lege med på hendes idé, er hun begyndt at komme med ens strømpebukser, kjoler, hårbånd osv., hver gang hun er på besøg. Pigerne er jo vilde af glæde over at få nyt tøj, og farmor er bare den bedste i verden.

Annonce

 

LÆS OGSÅ: Din indre løvemor - fingrene væk fra min baby!

 

Jeg har talt med hende. Forklaret hende baggrunden for, at vi klæder pigerne forskelligt, men hun forsøger at gøre det til en uskyldig spøg, som jeg ikke skal tage mig af.

 

Se også: Video af nyfødte tvillinger, der krammer

 

Jeg er irriteret på min svigermor, fordi hun ikke respekterer vores holdninger, men inden det her udvikler sig til en egentlig konflikt, har jeg tænkt mig at tage en snak med min mand om det og høre, om jeg måske gør det til et større problem, end det egentlig er. Men hvad synes du?

 

- Hønemor

 

Jeg vil råde dig til ikke at gøre for meget ud af din konflikt med din svigermor. For er problemet egentlig, at hun køber ens strømpebukser og hårbånd til dine piger? Jeg mener, ligegyldigt hvor meget ens tøj din svigermor giver pigerne, så er det vel dig og din mand, der i det daglige bestemmer, om pigerne skal gå ens klædt eller ej.

 

►LÆS OGSÅ: Det er okay, at tvillinger er tættte

 

Det er jo også jer, der er den største autoritet hos pigerne, det er jer, der opdrager, så det er også jer, pigerne lytter til og retter ind efter. Så på den måde har din svigermor og hendes mani med at købe ens tøj til pigerne ingen indflydelse på pigernes ve og vel.

 

Jeg tror nærmere, at problemet er, at du føler dig overhørt og lidt chikaneret af din svigermor. Det kan jeg sandelig godt forstå – for hun tager åbenbart ikke dine pædagogiske principper særlig alvorligt. Enten, fordi hun ikke vil, eller også, fordi hun ikke har hørt dig.

 

Så prøv at forklare hende det stille og roligt igen, men lad nu være med at gøre det til en meningsløs magtkamp, for den har du jo allerede vundet. Det er jo dig, der er mor, så det er dig, der bestemmer, ligegyldigt hvor mange ens lyserøde hårbånd og strømpebukser, din svigermor skulle finde på at dukke op med.

 

Retter hun ikke ind, jamen så ignorer hendes mani og bliv bare ved med at gøre tingene på din egen måde.

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 26-02-2015

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri