Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Min veninde vil ikke se mig mere

Skriv til Vibeke
Min veninde og jeg plejer at ses hver 14. dag. Hun er lige blevet mor, og omkring jul meddelte hun mig, at hun ikke havde så meget tid til at ses, og da vi så endelig fandt en tid i marts, meddelte hun mig, at hun ikke syntes, vi skulle fortsætte vores venskab.

Jeg er en ung kvinde på 27, der skriver til dig i håb om, at du kan give mig et svar. Det handler om, at min veninde igennem syv år lige har slået hånden af mig. Jeg har altid været typen, der elsker at hjælpe andre. Min veninde og jeg plejer at ses hver 14. dag. Hun er lige blevet mor, og omkring jul meddelte hun mig, at hun ikke havde så meget tid til at ses, og så aftalte vi, at vi skulle ses engang i januar.

 

Jeg hørte ikke fra hende og rykkede flere gange, og til sidst sagde hun, at hun nok skulle give besked, når hun havde tid til at ses. Det fik hun engang i marts, hvor hun så desværre meddelte mig, at hun ikke syntes, vi skulle fortsætte vores venskab. Hun begrundede det med, at hun mente, at vi var vokset fra hinanden.

Annonce

 

Jeg blev meget ulykkelig over det, og jeg har tænkt over det og tror, det måske kan hænge sammen med, at jeg, da barnet blev født, talte med hende om, at jeg en gang imellem skulle hjælpe hende med at passe den lille. For at kunne det købte jeg en autostol til min bil. Det var den, jeg viste hende, den sidste gang jeg var hos hende, og det var lige efter det, at hun sagde, at hun ikke syntes, vi skulle ses mere.

 

Jeg har hele tiden forsøgt at vise min veninde, at selvom hun skulle være mor, så ønsker jeg stadigvæk vores venskab, fordi jeg føler, at vi havde det godt sammen. Min veninde har altid været den, der har bestemt, hvornår og hvordan, vi har skullet ses, hvilket jeg har haft det helt fint med, og når jeg har været på besøg, har jeg tit hjulpet hende med at få lavet de ting, hun måske ikke lige selv har orket. Jeg er ulykkelig over, at vores venskab er gået i stykker – jeg ville jo bare hjælpe.

 

T.K.

Vibekes svar

Du må undskylde min ærlighed, men når jeg læser din mail, (som jeg har måttet forkorte), så får jeg helt klaustrofobi på din venindes vegne. Jeg kan nemlig godt forstå, at hun bliver en lille smule forskrækket, når du kommer anstigende med en nyindkøbt babystol i din bil til hendes lille søn, når I ikke har set hinanden i så lang tid.

 

Det bliver for meget, og selvom jeg ikke er i tvivl om, at dine hensigter er fine og gode, så er virkningen af dem altså nok en følelse af, at du klæber og er lidt for desperat – og den slags følelser er dræbende for såvel kærlighedsforhold som venskaber.

 

Det lyder på mig, som om der altid har været en ubalance i forholdet mellem din veninde og dig, der så naturligvis kun er blevet større, idet hun får familie og barn og dermed har rigeligt at se til. Jeg tænker også, at den ubalance ikke så meget handler om din veninde og jeres venskab, men om dig og dit selvværd, der godt kunne trænge til et løft.

 

Det er jo fint at være et menneske, „der elsker at hjælpe andre", men hvis man som menneske kun føler, at man har sin berettigelse på grund af sin hjælpsomhed og ikke i kraft af at være den, man er, så har man et stort problem. For du kan ikke være et helt menneske, hvis du kun er noget i kraft af andre.

 

Derfor synes jeg, at du bør vende blikket mod dig selv og spørge dig selv om, hvorfor du opfører dig, som du gør. Hvorfor lægger du dig hele tiden ned og nærmest beder folk om at bruge dig som en dørmåtte? Få nogle flere interesser, så du kan komme ud og møde nogle flere mennesker. Mærk efter, hvem du er, og hvad der interesserer dig, og begynd at forfølge de følelser.

 

Og lige så vigtigt: Find ud af, hvordan du hjælper dig selv videre. „Heldigvis" er du jo ikke den eneste, der har et dårligt selvværd her på kloden, tværtimod, så både nettet og biblioteket bugner af hjemmesider og bøger om emnet – så bare se at komme i gang og glem din veninde for en tid.

 

Skulle hun savne dig, skal hun nok vende tilbage, når tingene er faldet lidt til ro med småbørn og familie på hjemmefronten. I mellemtiden har du nok at gøre med at blive bare en lille smule mere forelsket i dig selv!

 

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Skal jeg fortælle kollegaerne om min depression?

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Vi føler os invaderet af vores familie

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Min ekskone snyder mig

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 18-06-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri