Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Min venindes hund styrer det hele

Skriv til Vibeke
Min veninde er så glad for sin hund, at hun nu aldrig tager nogen steder uden at medbringe den. Det er noget at en prøvelse, da hun ikke har opdraget særlig godt på den. Derfor vil vi helst have, at hun ikke tager hunden med.

Min veninde mistede sin mand for fire år siden, og det var faktisk min mand og jeg, der opfordrede hende til at anskaffe sig en hund, fordi hun følte sig meget alene. Desværre har hun ikke opdraget særlig meget på sin hund. Når hun er på besøg, hopper den op i møblerne, og den gør uhæmmet, hvilket godt kan være irriterende at høre på.

 

► LÆS OGSÅ: Så meget koster din hund dig

 

Desværre er min veninde så glad for sin lille hund, at hun nu aldrig tager nogen steder uden at medbringe den. Nu har hun inviteret sig selv på ferie hos os i dagene efter nytår. Det har hun før været, men sidst, hvor hun også havde hunden med, var det altså lidt af en prøvelse – især for min mand. Hunden fyldte meget, hun talte utrolig meget om den og til den, men hun havde i den grad svært ved at sætte den på plads.

Annonce

 

► LÆS OGSÅ: Må jeg få en hund, mor?

 

Selv om vi er glade for dyr, er jeg ikke begejstret for, at hun tager den med. Hvordan får jeg fortalt hende det uden at såre hende? Eller skal jeg bare lade hende og hunden komme? Min mand vil helst have, at jeg siger til hende, at hun er velkommen – uden hund. Hvad siger du?

 

H.

Vibekes svar

Jeg er selv katteejer, og jeg ved også udmærket, hvilken pestilens jeg kan være for mine omgivelser, når jeg i detaljer chikanerer venner og bekendte med lange anekdoter om min kats i øvrigt ret så forudsigelige liv (gyngestol, madskål, have og så forfra igen). Men heldigvis for mig – og især for mine omgivelser – er katten en enspænder, der helst søger sit eget selskab og derfor ikke er så socialt krævende som f.eks. din venindes hund.

 

Nu lyder din veninde til at være endog meget glad for sin lille hund, og da du og din mand oven i købet var dem, der fik den gode idé i sin tid, så synes jeg også, at I hænger lidt på den. For I vil sætte jeres gode veninde i et svært dilemma, hvis hun skal vælge mellem at besøge jer uden sin hund eller blive hjemme med den. Det lyder jo heller ikke til, at hun og hendes lille hund overrender jer med besøg, så mon ikke du og din mand kan udvise lidt tålmodighed?

 

I kan jo så lige gøre hende opmærksom på, at husreglerne gælder for såvel mennesker som hunde, og har hun svært ved at eksekvere dem, jamen, så må I jo gøre det for hende. Men vis lidt rummelighed – hundeelskere er jo lidt sære ...

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 18-12-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk