Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Min voksne søn vil ikke flytte hjemmefra

Skriv til Vibeke
Jeg er mor til en voksen søn på 29 år, som stadig bor hjemme, og jeg er ærlig talt ved at være lidt træt af at lave mad og vaske tøj for ham. Hvordan får jeg ham til at flytte, uden at det går ud over vores ellers gode og meget nære forhold?

Jeg er mor til en voksen søn på 29 år, som stadig bor hjemme, da han har taget en dyr og lang uddannelse, og jeg syntes, han skulle stifte så lidt gæld som muligt undervejs. Men det er mere end to år siden, at han blev færdig, og han har for længst fået sig et godt fast job, hvor der er råd til egen bolig.

 

Jeg er ærlig talt ved at være lidt træt af at lave mad og vaske tøj for ham, men når jeg forsigtigt foreslår ham, at han skal finde sit eget sted, snakker han udenom eller pjatter med, at vi jo har det så godt sammen her. Jeg er fraskilt, og jeg har da også nydt, at han har hjulpet mig med det praktiske, men nu begynder jeg altså at synes, det er unormalt, at han bliver hængende.

 

Annonce

Havde jeg råd, så købte jeg ham en lejlighed, men det er mine midler desværre ikke til. I stedet har jeg flere gange lagt aviser frem med ledige lejligheder. Hver gang finder han noget negativt ved dem – enten ligger de for langt væk, eller også svarer de ikke til hans standard.

 

Så nu lyder mit korte spørgsmål: Hvordan får jeg ham til at flytte, uden at det går ud over vores ellers gode og meget nære forhold? Han har masser af veninder, men ikke en rigtig fast kæreste, og jeg havde ellers håbet på, at en fast kæreste ville få drømmene om eget hjem i gang hos ham.

 

Hønemor

Vibekes svar 

Jeg kommer til at tænke på en fyr, jeg kendte engang, når jeg læser din mail. Han boede også hjemme hos sin mor, faktisk til han havde passeret de 30. Og hold da op, hvor man dengang forstod ham. Mens vi andre kæmpede for at få alt til at gå op i en højere enhed, så var det ganske anderledes for ham:

 

Varm mad på bordet hver dag, rene og nystrøgne skjorter, ingen bekymringer om udgifter til mad og husleje, ja, han havde det som blommen i et æg hjemme hos sin mor. Men helt ærligt, han endte altså også med at virke en lille smule bøvet, for det er da ikke særlig smart at bo hjemme hos mor i den alder! Som kvinde skulle det da nok få mig til at tænke lidt over tingene, hvis jeg mødte en granvoksen mand, der boede hjemme hos sin mor.

 

Kort sagt: Jeg synes, at du gør din søn en kæmpe bjørnetjeneste. Fint, at du lod ham blive boende, da han studerede, men det er altså to år siden nu. Hans fuldstændig manglende forståelse for, at det ikke er normalt at blive hængende på den måde, og hans manglende hensyn til dig og dit privatliv vidner også om, at han er godt i gang med at udvikle nogle ret uheldige sider.

 

Lidt for egoistisk? Lidt for lidt empatisk og hensynsfuld over for sine omgivelser? Ikke gode kort at have på hånden, hvis han en dag skal indgå i et parforhold med en kvinde. Se at få ham ud, for fortsætter du med at opvarte ham, jamen så hjælper du kun med til at bygge en ubehagelig og selvoptaget egoist op, som ingen fornuftig kvinde gider røre ved. Så giv ham tre måneder og så ud i verden med ham – og helt på hans egen regning naturligvis.

 

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Naboens grill oser

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Vil han forlade mig, fordi jeg ikke kan få børn?

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Jeg orker ikke min mands teenagedatter

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 14-05-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk