Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Mine børn fik ikke lov at sige farvel til deres far

Skriv til Vibeke
'H.J.' skriver til Vibeke: - Min eksmand kone valgte, at mine børn og jeg ikke måtte komme med, da min eksmands urne blev nedsat. Det har skabt en masse splid i familien. Hvad gør jeg?

Mine børns far, min fraskilte mand, døde for et par år siden, hvilket jeg fik at vide pr. telefon af hans søster. Han havde testamenteret sit legeme til Anatomisk Institut, hvad vi naturligvis alle respekterede. Min søn, som bor i Sydamerika, og min datter, som bor i København, var naturligvis kede af, at de ikke fik mulighed for at tage afsked med deres far, men sagde til mig, at de så ville komme, når hans urne blev udleveret fra Anatomisk og skulle sættes i jorden.

 

Min søn blev cirka et år senere ringet op af sin onkel og fik den besked, at hans fars urne var blevet nedsat dagen før. Det havde ingen fortalt os. Da jeg forhørte mig hos min eksmands søster, lød beskeden, at min eksmands kone havde ladet dem forstå, at bisættelsen skulle foregå i stilhed, for det havde min eksmand ønsket.

Annonce

 

Det skal lige siges, at hun aldrig har haft et godt forhold til vores børn. Til gengæld havde min eksmand et godt forhold til dem, og de talte godt sammen frem til det sidste. Vi har senere fået at vide, at konen og hendes to børn, svigerbørn og barnebarn samt min eksmands søster og svoger deltog i urnenedsættelsen.

 

Så hans og mine fællesbørn og vores barnebarn var altså de eneste, som ikke måtte komme. Min datter er så vred, at hun har afbrudt al forbindelse med sin faster og onkel, fordi de ikke advarede os i tide. De henholder sig til, at de blot gjorde, som de fik besked på af min eksmands kone.

 

Min datter og hendes bror er nu også ved at blive uvenner over, at han ikke er lige så vred over sin fasters og onkels svigt, som hun er. Min mand og jeg er i midten af 80'erne, og jeg vil så gerne have fred i familien, men hvordan får jeg det?

 

H.J.

Vibekes svar

Jeg kan kun give dig ret i, at det var usædvanligt ubetænksomt og dumt af din afdøde eksmands kone, at hun ikke kontaktede hans biologiske børn, da urnen skulle sættes ned. Det lyder, som om ingen af jer har talt direkte med hende sidenhen, men

rygtet siger så, at det var, fordi din afdøde mand ønskede det gjort på den facon.

 

Hvis det forholdt sig sådan, så burde den besked være kommet ud tidligere, før hans urne blev sat i jorden. Så det var rigtig dumt af hende, og det er trist, at hun ikke kan finde ud af at komme med en undskyldning eller i det mindste en god forklaring.

 

Mht. din eksmands søster og hendes mand, så har de været i klemme mellem konen og hendes ønske om en stille begravelse, som de gerne ville deltage i, og så jer. Her har de dog ikke haft noget at skulle have sagt, så derfor synes jeg, at det er lidt synd for dem og spild af tid at skændes med dem om den sag.

 

Når alt det her er sagt, så bliver I desværre også nødt til at se i øjnene, at skaden er sket, og at der ikke kan ændres på det. Og skulle din eksmands kones mission vitterligt være at sætte lus i skindpelsen i familien, så må man sige, at det er lykkedes. Det tjener ingen, og mon det var sådan, din eksmand ønskede, det skulle gå? Næppe.

 

Så stop den ballade, og vær hellere lidt konstruktive. Tag i stedet sammen hen med en blomst, hvor hans urne er nedsat, og hold jeres egen personlige afsked med din eksmand. Det er da langt mere konstruktivt og kærligt over for ham end al den vrede, der lige nu bliver dyrket lidt for intenst.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 19-12-2013

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk