Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Alamy

Brev til Vibeke: Mine forældre opfører sig som børn

Skriv til Vibeke
'Yngst' skriver til Vibeke: - Mine forældre skændes ofte og taler meget grimt til hinanden, også når vi er sammen hele familien. Jeg ønsker det bedste dem begge, men jeg holder snart ikke til mere. Hvad gør jeg?

Jeg er en pige midt i 20'erne, som er træt af hele tiden at blive blandet ind i mine forældres indbyrdes problemer. De har været gift i mere end 30 år, og efter min mening ville det have været bedst for alle, hvis de var gået hver til

sit for mange år siden. Jeg har en ældre søster – hun er mere kontant end jeg og lader sig ikke gå på af deres stridigheder. Jeg derimod føler mig dybt splittet. Den ene dag, jeg ringer hjem, er alt fryd og gammen, næste gang er min far kørt i vrede, og min mor fortæller mig, at de overvejer at blive skilt.

 

Ofte er det også problematisk at være i selskab med min familie og min svigerfamilie på samme tid. Mine forældre taler indimellem meget grimt til hinanden, og de kan finde på at hænge hinanden ud i andres påhør. Når jeg er på tomandshånd med en af dem, fortæller de tit om, hvor dårligt det går imellem dem, men at de ikke rigtig kan finde ud af, hvad de vil fremover.

Annonce

 

Jeg bliver altid meget påvirket, da jeg selvfølgelig elsker begge mine forældre og kun ønsker det bedste for dem begge. Men hvad gør jeg? Jeg kan snart ikke holde til det mere.

 

Yngst

Vibekes svar

Det lyder, som om dine forældre for længe siden har overskredet alle grænser for, hvordan man opfører sig ude blandt andre mennesker. En ting er, at de ikke selv har kunnet beslutte sig for at få løst deres interne stridigheder, noget andet er, at de blander deres egne børn ind i dem. Det er utrolig barnligt.

 

Du og din søster er jo blevet gidsler af en slags. I har kunnet komme med alle mulige desperate råd til, hvad de burde gøre – men dine forældre har jo tydeligvis ikke fundet det nødvendigt at lytte. Måske fordi de konstante op- og nedture er blevet den lim, der holder deres ægteskab sammen?

 

Jeg synes derfor, det er flot, at din søster har formået at gøre sig fri af dine forældre. Jeg forstår godt, det kan være svært for dig – du er jo nærmest opdraget til, at du skal være forælder for dine egne forældre, og at det ikke er omvendt. Men jeg tror, at du bliver nødt til at gøre som din søster, for jeg er overbevist om, at dine forældres stridigheder ikke stopper med din mellemkomst, tværtimod.

 

Typer som dine forældre holder oftest først op med at opføre deres trættende dramaer, når der ikke er noget publikum tilbage. For så er de alene, og det hele begynder at blive lidt for trist, og så er det, at de måske kan vælge seriøst at få løst deres problemer.

 

Prøv at holde lidt afstand til dine forældre, fysisk som psykisk. Bliv ikke uvenner med dem, men hold dig fra dem i en periode. Skulle de ringe og beklage sig, så skynd dig at fyre en eller anden undskyldning af, inden du igen bliver fanget ind. Koncentrer dig om dit eget liv i stedet, og fold det ud. Det er jo alligevel kun dine forældre, der kan løse deres problemer. De skal bare nå dertil, hvor de vælger at gøre det. Og det sted begynder de først at nærme sig, når du og andre trækker jer fra dem, fordi I har fået nok.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 24-10-2013

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri