Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Mine naboer driver mig til vanvid

Skriv til Vibeke
Jeg købte sidste år et kolonihavehus, for at have et sted, hvor der var fred og ro. Problemet er, at der er en masse ufred mellem naboerne, og jeg bliver hele tiden rendt på døren af folk, som taler grimt om de andre, der bor der.

Jeg købte sidste år et kolonihavehus, som jeg ville bo i hele sommerhalvåret. Jeg er efterlønner og alene, og jeg købte stedet for at få fred og ro og samtidig udleve mine drømme om at skabe verdens dejligste have.

 

Jeg ville da gerne komme godt ud af det med mine naboer. Derfor bød jeg naturligvis foreningens øvrige beboere indenfor, når de stod ude ved havelågen. Problemet er nu, at jeg har fundet ud af, at der er rigtig meget brok og en masse ufred mellem naboerne. Derfor er lidt af den idylliske glans gået af min lille drøm.

 

Jeg har f.eks. en genbo, der konstant vil have mig til at skrive under på alle mulige og umulige mishagsytringer om hække, der er for høje, eller folk, der bygger ulovligt. En anden nabo kommer gerne til kaffe. Det kunne være hyggeligt nok, hvis det ikke var, fordi hun i løbet af fem minutter begynder at tale grimt om halvdelen af dem, der bor her. Der sladres i krogene, og det har efterhånden taget al fornøjelsen ud af mit dejlige fristed.

Annonce

 

Nu er jeg lige kommet hjem til min lejlighed, og jeg åndede nærmest lettet op, da jeg trådte ind ad døren. Så jeg er begyndt at overveje, om jeg skal sælge stedet – men altså, jeg er jo også så glad for det. Har du et råd?

 

Krebsen

Vibekes svar

Mon ikke du er kommet til at lade den havelåge stå lidt for åben? Sådan tænkte jeg i hvert fald, da jeg læste din mail. Det er da fint og smukt, at du gerne vil være på god fod med dine nye naboer, men alt med måde.

 

Desværre er det også tit sådan, at når man åbner døren, så er det ikke de søde, harmoniske naboer, der vælter ind – de har som regel nok i sig selv. Så er det de typer, som du beskriver her: Krakilere, sladretasker og kværulanter, som de andre i foreningen er blevet godt og grundigt trætte af at høre på, og som derfor nu søger nyt publikum – dig.

 

Selvfølgelig skal du ikke sælge dit lille hus, men hvordan slipper du af med plageånderne? Det gøres nok ikke med små venlige hentydninger, for den type mennesker er immune over for almindelig og civiliseret omgangsform. Du skal selvfølgelig være venlig, men du skal også være meget bestemt og ikke mindst klar i mælet – og så skal du bagefter kunne klare deres surhed.

 

Næste gang din sladrevorne nabo dukker op, kan du f.eks. sige, at du har købt det her sted for at slappe af fra hverdagen, det er din lille drøm, og du har ikke lyst til at bruge tiden på at blive rodet ind i alle mulige stridigheder. Sig til kværulanten, at du ikke vil blandes ind i hækkes højder eller skrive under på nogen lister. Du er i dit lille hus for at få fred. Og få så smækket den havelåge i – du skal se, dine små emsige venner skal nok hurtigt finde nogle andre stakler at kaste sig over.

Tekst: Vibeke Dorph
Foto: All Over Press (modelfoto)
Publiceret: 28-08-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk