Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Mit barnebarn blev truet med kniv hos sin far

Skriv til Vibeke
'Svigermors' ekssvigersøn har mødt en ny kvinde, som bestemmer alt. Dette har påvirket barnebarnet i høj grad. Hvad kan man gøre?

Min datter blev skilt fra sin mand for et par år siden. De har en søn sammen på ni, som de indtil for nylig har været gode til at samarbejde om. Det gode samarbejde sluttede dog, da min ekssvigersøn for et år siden mødte en ny kvinde, der også er enlig mor til bl.a. en dreng, der er jævnaldrende med mit barnebarn. Den nye kvinde har sat sig helt på min ekssvigersøn og bestemmer alt, og siden har forholdet mellem min datter og hendes eksmand været dårligt.

 

Det kulminerede for et par uger siden, da mit barnebarn kom op at slås med sin jævnaldrende papbror, da han var på weekend hos sin far. Mit barnebarn var bagefter meget chokeret og kunne bl.a. fortælle sin mor, at hans papbror havde truet ham med en kniv.

Annonce

 

Min datter er naturligvis helt ude af den. Hun har prøvet at tale med sin eksmand om episoden, men han fejer hende af og slår slåskampen hen som drengestreger, der gik for vidt. Nu har min datter truet ham med at få inddraget hans forældremyndighed, og hun har fortalt ham, at hun har kontaktet statsamtet. Det har ikke fået min ekssvigersøn til at vågne op. Hvad gør vi?

 

Svigermor

Vibekes svar

Tak for din mail, som jeg har forkortet en del. Jeg kan godt forstå, at du og din datter er oprørte over det, der er sket, men hvis det er dit lille barnebarns ve og vel, I har for øje, så skynd jer at få hældt lidt koldt vand på det bål, I er ved at få sat fut i.

 

Det vil meget ofte være sådan, at fraskilte har det fint sammen, så længe der ikke er nye partnere inde over. Når det så sker, begynder der at komme knas i maskineriet. Her må din datter nok trække vejret dybt og indse, at hendes eksmand nu har en ny kvinde, der dækker hans behov for fortrolighed, og som han er loyal over for. Derfor er det ikke længere hende, han kommer til. Det er jo egentligt naturligt nok, og det må hun acceptere – de er jo skilt.

 

Jeg kan godt forstå, at din datter er oprevet over slåskampen hjemme hos faderen, og jeg forstår også, at hun har brug for at tale om den. Men I skal huske på, at det kun er dit barnebarns version af historien, I har. Derfor synes jeg også, det er både dumt, umodent og tarveligt over for faderen, når din datter begynder at true med ophævelse af forældremyndighed, med statsamt osv. Hvis det er konflikt, din datter vil ha', så er hun på rette vej, men ønsker hun det bedste for sin dreng, så burde hun nok trække vejret dybt og søge løsninger frem for at optrappe konflikten.

 

Din datter skal også huske på, at hun er mor til en dreng – en dreng, der har brug for at have et godt og sundt forhold til sin far. Det behov kan din datter ikke dække som kvinde, og det behov bliver ikke mindre, jo ældre drengen bliver. Så vil din datter sin lille drengs bedste, skal hun se at få rakt hånden frem og få talt stille og roligt med eksmanden om, hvad der gik galt. Mind hende om, at hun hele tiden skal søge løsninger og ikke eventuelle konflikter, der jo dybest set er hendes og ikke drengens.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 07-11-2013

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri