Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Mobiltelefonerne ødelagde vores ferie

Skriv til Vibeke
Hvor jeg var taget på ferie for at være sammen med min kæreste og vores fælles børn, så var min kærestes attitude lidt, at vi var på ferie sammen, og så måtte børnene gerne passe sig selv eller rettere, lade mobiltelefonerne passe dem.

Jeg er meget glad for min kæreste, men vi har taget det helt stille og roligt mht. at møde hinandens børn og lade dem møde hinanden.


Nu har vi så været på en ferie sammen, der desværre har fået mig til at tvivle på, om det er nogen god idé, at min vi ellers som planlagt flytter sammen. Hvor jeg var taget på ferie for at være sammen med min kæreste og vores fælles børn, så var min kærestes attitude lidt, at vi var på ferie sammen, og så måtte børnene gerne passe sig selv eller rettere, lade mobiltelefonerne passe dem.


Fra det øjeblik vi tog af sted, sad hans to børn med næsen begravet i deres telefoner, og det gjorde de, til vi skulle hjem igen. Selv på stranden, hvor de sad med et håndklæde over hovedet for at kunne læse på deres telefon, og når vi var ude for at spise eller gå. Når vi skulle spise, var det mig, der måtte bede dem om at lægge telefonerne fra sig, min kæreste sagde ingenting.

Annonce


Min datter brugte de ikke mange sekunder på. Hun kedede sig, mens jeg blev trist over synet af to dvaske og faktisk også lidt sure og irritable børn, som aldrig rigtig var til stede. Værst var det, at min kæreste virkede bedøvende ligeglad og kun blev irriteret, når jeg nævnte det. De telefoner kom til at fylde alt for meget af den ferie, og det gjorde mig ked af det. Hvad gør jeg?

 

T.H.

Vibekes svar

Uha, det lyder da godt nok ikke som en særlig hyggelig ferie, du der har været på. Og for din kærestes børn, kan der da nærmest ikke være tale om ferie. De har jo slet ikke haft det afbræk i hverdagen, som ellers er meningen med en ferie.


Når du beskriver dem som sure og irritable, så er det en meget præcis beskrivelse. For børn slapper ikke af med en telefon, sådan som din kæreste og alt for mange andre sløve voksne bilder sig selv ind. Børn bliver stressede og irritable, hvilket undersøgelser også har vist.


Jeg kan da godt se, at en mobiltelefon kan være en dejlig babysitter, der i bogstaveligste forstand altid er lige ved hånden. Men undskyld mig, det er at forsømme sine børn, hvis man bare lader dem surfe løs og ikke sætter nogle begrænsninger for deres forbrug.

 

I bund og grund svarer det jo til at lade børnene sidde og glo på et tv 24 timer i døgnet – hvor mange af os ville være så uansvarlige, at vi lod vores børn gøre det? Da slet ikke, hvis vi var sammen på ferie.


Nu synes jeg måske, det vil være lidt voldsomt, hvis du sætter dit nye forhold på spil blot for et par telefoners skyld. Alligevel er det måske værd at stikke en finger i jorden og få afstemt dit og kærestens syn på børneopdragelse, før I flytter under samme tag. For skulle et begreb som "opdragelse" vise sig at være et skræmmende og afskysvækkende fremmedord for din kæreste, så ville jeg helt bestemt overveje situationen endnu engang.


Du risikerer nemlig bare at blive fastansat, sur kælling, mens din kæreste vil fortsætte med at køre i frigear. Og det gider du da ikke spilde dit liv på, vel?

Hvad mener du?

Synes du også, at børn bruger for meget tid på deres mobiltelefoner? Hvordan styrer du dine børn eller børnebørns forbrug? Skriv din kommentar nedenfor, så vi kan høre din mening. Vi bringer løbende et uddrag af jeres kommentarer i brevkassen i bladet.

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 10-08-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri