Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Skal jeg droppe min kæreste?

Skriv til Vibeke
Min kæreste er meget besiddende og omklamrende, og så er hun også lidt af en gris. Hun tager ikke så tit bad, hun børster heller ikke tænder så ofte. Jeg ved ikke helt, om jeg tror på vores forhold. Hvad gør jeg?

Jeg er en mand på omkring de 60, der kender en skøn kvinde, som er lidt yngre end mig. Hun er gavmild, populær, hjælpsom, men også meget, meget besiddende og omklamrende. Hun kysser mig uden blusel langt og længe, selv om vi står i en forretning el. lign.

 

Det er i overkanten, hvilket jeg pænt siger til hende, med det resultat, at hun bliver sur og siger, at jeg ikke vil røre ved hende eller ha' noget med hende at gøre. Og det er der desværre noget om. For hun er også lidt af en gris. Hun tager ikke så tit bad, hun børster heller ikke tænder så ofte. Alt dette resulterer i, at hun rent ud sagt lugter.

 

Vi har kendt hinanden i fem år, men jeg vil helst ikke flytte sammen med hende. Huset, hun bor i, er forfærdeligt. Når noget går i stykker, bliver det ikke lavet, skønt jeg gerne vil hjælpe, og der roder overalt. Mine børn og børnebørn er såmænd glade for hende, de nægter bare at spise hos hende, medmindre jeg har lavet maden, for altså, min veninde går som nævnt ikke højt op i hygiejne – det gælder både mad og køkkengrej.

Annonce

Hun har ingen børn og har aldrig været i et forhold før, men har altid boet sammen med sine forældre. Jeg ved ikke helt, om jeg tror på vores forhold. Hvad gør jeg?

 

I.K.

Vibekes svar

Jeg bider mærke i, at din kærlige, men ikke særligt delikate veninde har boet sammen med sin mor og far stort set hele sit liv. Aha, så kan jeg bedre sætte et ansigt på det hjertelige, men også meget barnlige, hjælpeløse og umodne menneske, du beskriver for mig i dit brev.

 

Hun lyder jo netop, som om hun er en ganske lille pige, der aldrig rigtig er blevet voksen. Sådan en, der skal ha' besked om at vaske sig, børste sine tænder og opføre sig ordentligt, når hun er ude blandt andre mennesker. Og jeg fornemmer lidt, at du nu har fået rollen som forælder for hende, og at det er den rolle, du vægrer dig ved at udfylde, hvilket jeg godt kan forstå. For du er en voksen mand, der har lyst til at være sammen med en voksen kvinde, du kan være ligeværdig med.

 

Du lader til at være en harmonisk, livsglad og rar mand. Jeg tænker derfor, at det ikke skulle være svært for dig at møde en lige så sød harmonisk og voksen kvinde, som du kan nyde livet sammen med. Så du skal ikke lade dig nøje og bare blive hos din veninde, fordi du er bange for, at du ikke kan finde den helt rigtige. Hvis det er sådan, du har det, så skal du skynde dig at smutte – for hende skal du nok finde, hvis du vil.

 

Er du sammen med din veninde, fordi du holder af hende, så må du nok se i øjnene, at du bliver nødt til at opdrage lidt på damen. Fortæl hende, at du ikke vil være sammen med en gris og derfor forventer, at hun går i bad, børster tænder, rydder op og i det hele taget tager sig gevaldigt sammen.

 

Begynder hun at hyle op over, at du stiller krav til hende, så er det et tegn på, at hun er ude af stand til at se ud over sin egen næsetip og nægter at blive voksen. I så fald skal du skynde dig at komme væk og videre til en kvinde, der har viljen til at tage ansvar for sit eget liv og ikke barnagtigt overlader det til dig.

Tekst: Vibeke Dorph
Foto: Polfoto (modelfoto)
Publiceret: 05-06-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri