Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Skal jeg finde mig i, at de slæber hunden med?

Skriv til Vibeke
Jeg blev gift med min nuværende mand for tre år siden. Vi har begge børn fra tidligere forhold og har sammen købt et hus, som både vi og børnene er meget glade for. Jeg holder også meget af min nye svigerfamilie.

Det er gode og søde folk fra landet, som vi desværre ser alt for lidt til, fordi vi bor meget langt fra hinanden. Når vi ses, er det derfor som regel hen over en hel weekend, hvor de bor her eller vi hos dem. Og det er her, problemet opstår.

For mine svigerfamilie tager det helt for givet, at når de kommer her, tager de deres hund med. Indrømmet, jeg er ikke vild med at have hund i huset, og jeg er slet ikke vild med det, fordi vi har en kat.

Vores kat er ikke glad for hunden, og det er gensidigt, så når svigerfamilien er her, så ser vi ikke skyggen af katten, der dog kommer ind og spiser sin mad, som jeg stiller ned til den ved kattelemmen i kælderen.

Der går altid flere dage før katten rigtig falder til ro, efter de har været her, og jeg synes faktisk ikke, det er rimeligt, at katten bare skal flytte ud af huset, fordi de kommer med deres køter.

Jeg har prøvet at tale med min mand om det, men han siger, at katte sagtens kan klare sig på den måde, og at hans gamle far ikke går nogen steder uden sin ligeledes gamle hund.

Nu kommer de så igen her i efterårsferien og vil blive i fem dage, fordi de også har anden familie, der skal besøges. Det i sig selv er lang tid, og jeg ved ikke, om hverken jeg eller katten holder til det.

Kan jeg tillade mig at sige noget – min svigerfar er som sagt meget glad for den hund!
Kattemor

Annonce

 

Det er et meget farligt spørgsmål, du stiller mig her. For jeg har desværre mere end en gang brændt nallerne gevaldigt på spørgsmål omhandlende hunde og katte med læserstorm til følge.

Og lad mig straks indrømme det: Jeg er selv katteejer, jeg kan virkelig godt lide hunde, men jeg har aldrig haft hund, så jeg er altså på den måde lidt farvet i min holdning.

Når det er sagt, så synes jeg, at ligesom du aldrig kunne drømme om at tage din kat med på landet til dine svigerforældre (din kat kunne så nok heller ikke tænke sig at tage med), så kan dine svigerforældre heller ikke tillade sig at tage deres hund med hjem til dig uden at spørge først.

Jeg har stor forståelse for, at katte på landet og på gårde har et mere frit liv og er mere vant til at omgås andre dyr og kan overnatte i en lade osv. Sådan er det bare ikke med katte i byer eller parcelhuskvarterer.

De har et mindre territorium og er langt mere knyttet til deres hjem og deres mennesker, så fem dage uden hjemmebase vil være alt for lang tid for jeres kat.

Det synes jeg, at du skal skynde dig at få sagt til din mand, så han kan få det videreformidlet til dine svigerforældre, således at de kan finde et godt og kærligt sted, hvor deres hund kan blive passet, mens de besøger jer både nu og fremover.

Hvad mener du? Er det rimeligt at katten skal flytte ud, når hunden kommer på besøg, eller må svigerforældrene lade hunden blive hjemme, når de skal overnatte? Kom med dit bud her:

 

 

Tekst: Vibeke Dorph
Foto: Alamy
Publiceret: 30-09-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri