Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Skal jeg fortælle kollegaerne om min depression?

Skriv til Vibeke
Skal jeg fortælle mine nye kollegaer, at jeg for nyligt har været nede med flaget med stress og var meget tæt på en depression?

Jeg er næsten lige blevet ansat i en ny virksomhed, hvor jeg er meget glad for at arbejde på kontoret sammen med nogle fantastiske kollegaer. Vi arbejder med unge mennesker, og det giver mig en masse glæde i hverdagen og en masse at komme hjem med.

 

Inden min ansættelse har jeg haft et halvt års sygemelding med stress og noget, der var meget tæt på en depression. Men takket være en dygtig læge og terapeut og en stærk vilje i mig selv fandt jeg tilbage til glæden ved livet igen.

 

Vi bor i en mellemstor provinsby, og det var ganske vist i nabobyen, jeg arbejdede, da jeg blev syg, så jeg tror ikke, mine nye kollegaer ved noget om det, og det er egentlig også det, jeg vil høre din mening om. Jeg har det nemlig lidt underligt ved at blive mere og mere fortrolig med mine kolleger, hvis hjemlige skærmydsler jeg allerede er indviet i – og så ikke være åben for dem og fortælle, at jeg for nylig har været nede med flaget.

Annonce

 

Stress bliver et stigma for mange, så det er ikke så let at komme ud over barrieren og få det sagt, men jeg ved jo, at jo længere, jeg venter, desto sværere gør jeg det måske for mig selv.

 

Tanja

Vibekes svar

Jeg kan da godt sætte mig ind i, at nu du er så glad for dit nye job og dine søde nye kollegaer, så føler du lidt, at du „skylder" dem din fortrolighed. Men klap lige hesten. Du skylder ingen noget, og jeg tror, der er en sund og god grund til, at du endnu ikke har fortalt dine kollegaer om din depression – du er ganske enkelt ikke klar til det, og det er da helt naturligt, at du har det sådan.

 

For hør her: At gå ned med stress og depression er ikke sjovt. Det er hårdt, når alting skrider, og man ikke længere selv føler, at man er herre over sig selv og sine følelser. Tager man sig selv og sit liv alvorligt, så skal den type oplevelser lige fordøjes, før de spredes i øst og vest.

 

Der er også en anden ting. Du er lige startet på et nyt job med en masse nye spændende kollegaer. Måske er det andre sider af dig selv, du har lyst til, at de skal møde her i den første tid. Også det, synes jeg, er helt fornuftigt.

 

Nej, jeg er ikke tilhænger af, at man fejer tingene ind under gulvtæppet, og det er heller ikke det, jeg siger, du skal. Jeg mener blot, at du skal holde op med at tænke over, hvornår og hvordan du skal fortælle dine nye kollegaer om din krise. Det skal du nok få fortalt, når du er klar til det, og det sker sikkert, når det ikke fylder så meget hos dig længere og falder helt naturligt.

 

Indtil da skal du bare nyde, at du er ovenpå igen. Du skylder ingen noget, for husk også på, at der er masser af ting, dine kollegaer heller ikke deler med dig, og det er de da i deres gode ret til.

 

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Vi føler os invaderet af vores familie

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Min ekskone snyder mig

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Min søsters mand smadrer familien

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 11-06-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri