Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Vennerne ødelagde vores ferie

Skriv til Vibeke
Tre dage inde i vores ferie gik det galt. Det par, vi var taget af sted med, blev uvenner, og hele vores ferie blev ødelagt af deres skænderier. Nu hvor vi er kommet hjem, ringer de konstant til os og beklager sig over hinanden. Hvad gør vi?

Vi har lige været tre uger af sted på ferie sydpå sammen med et par søde venner, som vi har lært at kende, og som vi troede, vi efterhånden kendte rigtig godt. Vi lejede et skønt hus sammen, og turen var dyr, så vi havde faktisk sparet op til den et helt år i forvejen.

 

Mange hyggelige vinteraftener var gået med at planlægge turen. Vi glædede os kort sagt, min mand og jeg. Men allerede efter tre dage gik det helt galt. Parret blev uvenner over noget, vi syntes var en bagatel, men de lod det hele vokse til uhørte dimensioner.

 

De skændtes konstant. Det var, som om de kun ventede på en anledning og hele tiden forsøgte at få os over på hver deres parti. Det foregik, når vi skulle spise til middag, var på café eller sad og skulle hygge os med et glas vin om aftenen. Det var mildt sagt et mareridt, og på sjettedagen kom min mand og jeg hjem fra byen og fik af konen at vide, at hendes mand var taget i lufthaven og ville rejse hjem.

Annonce

 

De resterende to uger brugte vi så på at høre på hendes beklagelser, forsvarstaler og skælden ud på manden. Ferien blev fuldstændig ødelagt.

 

Nu har vi været hjemme i en uges tid. De ligger måske/måske ikke i skilsmisse, og hun føler åbenbart, at jeg nu er blevet hendes veninde. Hun ringer konstant, mens manden også forsøger at få min mand over på sin side. Vi vil ikke ryge ind i en loyalitetskonflikt, men det hele er ved at tage overhånd fra begge sider, og vi er i forvejen godt trætte efter den mislykkede tur. Hvad gør vi?

 

Turisten

Vibekes svar

Få mennesker får desværre lejlighed til at gå igennem livet uden at ramle ind i et par som jeres venner. Et par, hvis ægteskab holdes oppe af teatralske skænderier og efterfølgende forsoninger. Desværre har de det sådan, at der helst skal være

publikum på til forestillingen.

 

Det, de i deres selvoptagethed glemmer, er, at ingen ønsker at være publikum. Og alligevel, måske ved de det godt, men de er inderst inde ret ligeglade, for den type mennesker har ganske svært ved at se ud over deres egen næsetip, ellers ville de jo ikke opføre sig så trættende. Så jeg kan sandelig godt forstå, at I er udmattede.

 

Hvad jeg derimod ikke helt forstår, er, hvorfor I ikke også er vrede på jeres „venner". Helt ærligt. I lejer et dyrt hus, I bruger en masse penge, og I glæder jer til jeres velfortjente ferie, det må de da vide. Vil de skændes eller skilles, så skulle de måske tage konsekvensen af det og enten fordufte fra det sydfranske eller holde deres samlivsproblemer for sig selv.

 

Men det lader ikke til, at de er i stand til at se ret meget andet end deres egne behov – og jeg er ret overbevist om, at de vil blive ved med at æde af jeres gode tid og kræfter, indtil I på et tidspunkt får nok. I stedet for at betragte jeres venner som stakler, så se dem som det, de også er: nogle kæmpe egoister, der uden blusel ødelægger jeres ferie og frækt inddrager jer i en skilsmisse.

 

Drop den dårlige samvittighed. Fortæl dem, at I er kede af, at I har fået ødelagt jeres ferie, og at I ikke har lyst til at lege hobbyterapeuter for dem og dermed blive viklet yderligere ind i deres skilsmissecirkus.

Tekst: Vibeke Dorph
Foto: All Over Press (modelfoto)
Publiceret: 24-07-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri