Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Vi føler os invaderet af vores familie

Skriv til Vibeke
Vi elsker vores kolonihave, men problemet er, at vores tre svigerdøtre også har forelsket sig i det. De kommer styrtende med børnene, næsten hver gang vi er der.

Min mand og jeg solgte forrige vinter vores hus, da alle vores tre drenge er flyttet hjemmefra, og huset var blevet for stort. Vi flyttede i lejlighed og købte en dejlig lille kolonihave uden for byen, fordi vi savnede haven. Vi elsker det sted, men problemet er, at vores tre svigerdøtre også har forelsket sig i det.

 

De kommer styrtende med børnene, næsten hver gang vi er der, de har arrangeret et større måltid med vin og saftevand, og de sidder åbenlyst og lægger planer for sommeren og stedets fremtid, som vi slet ikke er med på. Vi har ved flere lejligheder forsøgt at forklare dem, at vi slet ikke vil lave noget om her, men bare nyde at rende med fingrene i jorden, men det er, som om de ikke hører efter.

Annonce

 

I starten syntes vi, det var en vældig sød tanke, at de engagerede sig, men nu begynder vi begge at føle os invaderet. Vi har børnebørn, vi elsker meget højt, og det seneste nye er, at min søn, der er håndværker, har tilbudt at opføre og betale en lille tilbygning, så der er plads til, at børnebørnene kan overnatte hos farfar og farmor. Det har vi overhovedet ikke lyst til.

 

De sidste to gange er vi cyklet derud uden at sige noget til børnene, men det kan da ikke passe, at man skal have dårlig samvittighed og stikke af fra familien for at få det, som man vil have det. Hvad gør vi?

 

Borgfruen

Vibekes svar

I bliver godt nok nødt til at hive hårdt i bremsen over for den øvrige familie. Jeg tænker, at det er vigtigt at få det gjort nu, inden svigerdøtre med følge helt overtager kommandoen over haven.

 

Det første, I skal gøre, er at få talt med jeres sønner og svigerdøtre. Invitér dem – gerne uden børn. Sig det, som det er: I elsker dem alle, men I har købt kolonihaven for at kunne gå og pusle alene; det er ikke et familieprojekt, og I har ikke lyst til, at det skal blive det.

 

Hvis jeres sønner og svigerdøtre er så vilde med projekt „fælles kolonihavehus", var det måske en idé, at de købte et hus sammen? De lader jo til at have en masse drømme og planer, og det er jo fint nok, men mind dem lige om, at det er deres drømmeog planer – ikke jeres.

 

Husk også at sige, at I da er glade for besøg, men I er mest glade for den type gæster, der nøjes med at komme, når de er inviteret. De må kunne forstå, at det ikke er så rart, at I ikke bare kan være i jeres lille hus og gøre, som det passer jer, men hele tiden skal gå og frygte uventet besøg – også selvom det er fra nogen, I holder af og elsker.

 

Hvis I får sagt tingene stille og roligt, kan ingen tillade sig at blive sure. For det er dem, der har et problem med at kende deres besøgstid – ikke jer.

 

SE OGSÅ: Brev til Vibeke: Min ekskone snyder mig

SE OGSÅ: Brev til Vibeke: Min søsters mand smadrer familien

SE OGSÅ: Brev til Vibeke: Min voksne søn vil ikke flytte hjemmefra

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 04-06-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri