Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Vil han forlade mig, fordi jeg ikke kan få børn?

Skriv til Vibeke
Min kæreste tøvede, da jeg friede til ham, og jeg er bange for, at det er fordi, jeg ikke kan få børn. Skal jeg sætte ham stolen for døren?

Min kæreste og jeg har været sammen i fem år. Forrige år besluttede vi, at det var tid til børn, men det viste sig ikke at være så let, som vi havde håbet på. Efter mange forsøg og dernæst besøg hos lægen viste det sig, at det var mig, der har et problem med at blive gravid, og lægerne anbefalede, at min kæreste og jeg forsøgte os med reagensglasbefrugtning.

 

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Jeg orker ikke min mands teenagedatter

 

Det var et stort chok at få, og det slog mig ud. Det blev ikke bedre, da jeg i samme periode fik at vide, at min mor havde fået en ikke-helbredelig kræft.

 

Vi gik i gang med det første forsøg, det var hårdt fysisk, og det endte med at mislykkes. Fordi jeg ikke længere følte, at jeg var herre over mit eget liv, sagde jeg til min kæreste, at jeg havde et stort behov for at blive gift. Dels fordi jeg elsker ham, men også fordi jeg gerne ville have, at min mor skulle nå at være en del af vores bryllup.

Annonce

 

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Min kone skændes med underboen

 

Min kæreste syntes, det kom lidt pludseligt, og da jeg to måneder efter friede rigtigt til ham og sagde, at vi burde gifte os inden for de næste tre måneder pga. min mor, sagde han, at det altså ikke var sådan, han havde forestillet sig sit bryllup.

 

Jeg konfronterede ham med, at hans tøven måske skyldtes, at han ikke vil giftes med mig, hvis jeg ikke kan få børn, men det benægter han. Alligevel kan jeg ikke få det ud af hovedet – hvis det var mig, ville jeg da gifte mig med ham med det samme.

 

Min kæreste er ikke særlig god til det med at tale, det har han aldrig været. Jeg elsker ham, og han har siden både sagt og vist, at han elsker mig. Alligevel nager tvivlen. Skal jeg sætte ham stolen for døren?

 

Bruden

Vibekes svar

Jeg tror, du bliver nødt til at bære lidt over med din kæreste. Han er helt sikkert glad for dig, men når han ikke lige har lyst til at gifte sig, så er det måske, fordi det kommer til at handle meget om din mor og hendes sygdom og dit behov for bekræftelse og knap så meget om jeres kærlighed til hinanden. Det bliver noget, han bare skal, og på det grundlag bryder ingen sig om at holde bryllup.

 

Jeg ved godt, det er en hård tid, I går igennem. De følelser af usikkerhed og uvished, du beskriver, har jeg tit hørt om fra andre, der som I har skullet kæmpe lidt for at blive forældre. Der opstår kriser i parforholdet, fordi kvinden er dybt optaget af processen med at blive gravid, mens mænd ofte har lidt svært ved at følge med.

 

Det er en kvindeverden fuld af følelser og hormoner, han bliver lukket ind i, og det er som at lukke en elefant ind i en glasbutik. I er så oven i købet belastet af din mors sygdom. Det er jo rigtig hårdt og stressende for dig, og jeg tror næsten ikke, at du kan undgå følelsen af at være lidt for alene i verden lige nu – fordi du står med mange udfordringer. Måske er det derfor, du har sådan et stort behov for at blive bekræftet af din kæreste?

 

Hvis jeg var dig, ville jeg i stedet læne mig lidt tilbage i stolen og stole på, at din kæreste selvfølgelig elsker dig, for det er jeg sikker på, at han gør – også selvom han ikke lige opfører sig, som du og andre kvinder måske synes, at han burde. Spring op, og fald ned på det. Han gør sit bedste, så drop det bryllup indtil den dag, hvor det kun handler om jeres kærlighed til hinanden og ikke om noget som helst andet.

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 30-04-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk