Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Vores nye svigerdatter skaber splid

Skriv til Vibeke
'N.P.' skriver til Vibeke: - Vores nye svigerdatter har opført sig meget uforskammet og flabet over for os. Hun har bl.a. sendt sms'er til os langt over midnat og skrevet, at vi kan passe os selv, og at hun vil have os ud af sit liv. Hvad gør vi?

Vores søn er flyttet sammen med sin kæreste. Vi har altid hjulpet ham med alt, og det gjorde vi også, da de skulle flytte sammen og i tiden efter. Det gik også godt i starten, men efter et par måneder skal jeg love for, at det hele vendte. Hans kæreste ringede en aften og ville have hjælp til noget med deres computer. Det var meget sent, vi skulle på arbejde næste for dag,så vi sagde, at hun måtte vente.

 

Hun reagerede ved at blive meget uforskammet og flabet. Hun sendte bl.a. sms'er til os til langt over midnat flere aftener i træk, hvor hun bl.a. skrev, at vi kunne passe os selv for eftertiden, at hun ville have os ud af sit liv og beklagede sig over, at vi blandede os i alt. Hun ville kun have vores søn og ikke resten af familien. Hun er arbejdsløs, og vi har en fornemmelse af, at hun har haft en meget dårlig opvækst – men det giver hende vel ikke ret til at svine andre til på den måde?

Annonce

 

Vi har sagt til hende, at hun ikke skal sende flere sms'er og ikke komme hos os mere. Vi har selvfølgelig også fortalt vores søn om hendes opførsel og sagt, at vi ikke kan forstå, at han vil bo sammen med en pige, der slet ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Han klarer sig nemlig rigtig godt og er under uddannelse.

 

Han siger nu, at hans kæreste er så ked af det og gerne vil sige undskyld, men det er jeg ikke klar til endnu. Derfor har vi sagt, at vi allerhelst vil være fri for hende. Hvad synes du, vi skal gøre?

 

N.P.

Vibekes svar

Den unge pige lyder godt nok til at være en ret forvirret størrelse, men jeres søn er sammen med hende, og vil I beholde jeres gode forhold til ham, skal I ikke forsøge at tvinge ham til at vælge mellem hende og jer. Selvfølgelig skal kæresten tale pænt til jer, og det skal I insistere på.

 

Jeg kan bare ikke lade være med at tænke på, at I lyder til altid at have været meget tæt på jeres søn. I skal måske trække jer lidt, nu han har mødt en kæreste, der jo lidt skal overtage jeres plads i hans liv. Så læg lidt afstand. Husk på, at jeres søn selv skal finde ud af sit liv, alt imens I skal til at leve jeres eget.

 

At han har valgt at være sammen med sin nuværende kæreste, jamen, det må I acceptere, selv om jeg godt kan sætte mig ind i, at det er svært. Men dyrker I vreden og splittelsen, er jeg bange for, at det vil være vand på den unge dames mølle, og I vil ligge i strid i al evighed, hvilket ingen – heller ikke jeres søn – er tjent med.

 

Så lad være med at bruge mere tid på skænderier og splittelse, og lad være med at presse jeres søn til at vælge. Opfør jer som de voksne, og se at få det uheldige optrin ud af verden både for jeres egen og jeres søns skyld. Sørg for at holde lidt afstand, så den slags stridigheder ikke kan opstå, og lad så jeres søn skabe sit eget liv, og koncentrer jer i stedet om at skabe et godt liv for jer selv.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 13-03-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk