Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Vores søn er voldelig over for os

Skriv til Vibeke
Vi vil gerne ha’ vores søn på 26 år til at flytte, men hver gang vi prøver at tale med ham om det, så går han fysisk amok og smadrer alt omkring sig. Vi er efterhånden fortvivlede, kan du hjælpe os?

Vores søn på 26 år volder os problemer. Han bor stadigvæk hjemme hos os sammen med sin kæreste, og han nægter at flytte ud. Vores søn er startet på mange uddannelser, men er stoppet hver gang. Lige nu er han dog i gang med en uddannelse på Teknisk Skole.

 

Han har en meget kort lunte. Misforstår vi noget, han siger, går han fysisk eller verbalt amok. Han har en søster, som er gift, hun tør næsten ikke komme hjem længere, fordi hun er bange for ham. Han ignorerer hende, hun har nemlig et mindre handicap, og det virker, som om han skammer sig over hende.

 

Vores søn har tit sagt, at han vil flytte, men der sker aldrig rigtig noget. Han har holdt sammen med sin nuværende kæreste i halvandet år. Hende, han havde før, boede her i tre år. Det forhold holdt ikke, fordi han ikke ville flytte i lejlighed med hende.

Annonce

 

Vores søn og hans kæreste betaler ingenting for at bo her, og da min mand er gået på pension, så kniber det efterhånden med at få økonomien til at hænge sammen. Vi vil gerne ha' vores søn til at flytte, men hver gang vi prøver at tale med ham om det, så går han fysisk amok og smadrer alt omkring sig.

 

Vi er efterhånden fortvivlede og håber, at du kan hjælpe os eller henvise os til nogen, der kan.

 

Fortvivlet

Vibekes svar

Jeg ved, at det ikke er en trøst, men det er desværre ikke første gang, at jeg modtager et brev, der minder om jeres. Det sker jævnligt, at jeg bliver kontaktet af fortvivlede forældre til unge voksne mænd, der ikke kan finde ud af livet og udviser en underlig

umoden, aggressiv og utålelig opførsel som den, jeres søn lægger for dagen.

 

Den første gang, jeg fik sådan et brev om en ung, adfærdsvanskelig mand, der i øvrigt opførte sig fuldstændig som jeres søn, skrev jeg snusfornuftigt (synes jeg selv), at forældrene skulle slå i bordet og få den unge mand ud af huset. Da bladet udkom, blev jeg så kontaktet af en psykiater, der havde læst mit svar, som hun fandt udmærket – men også fuldstændig ubrugeligt!

 

Hun gjorde mig nemlig opmærksom på, at den unge mand udviste alle mulige tegn på at lide af en form for ADHD. Det handlede altså ikke om at sætte grænser, det handlede om, at den unge mand var syg. Derfor bad hun mig da også om at opfordre forældrene til at kontakte deres læge og få en samtale med ham – også med henblik på at få den unge mand testet og sat i medicinsk behandling. For det er en lidelse, der ikke kun er smertefuld for omgivelserne, men jo også for den unge mand, der hele tiden ødelægger livet for sig selv.

 

Det gjorde jeg naturligvis, og jeg kan kun opfordre jer til det samme. Jeg kan og skal bestemt ikke stille diagnoser, men jeg skal heller ikke endnu en gang gøre mig klog på noget, jeg ikke har forstand på. Skynd jer at kontakte jeres læge og få talt om jeres søn og hans opførsel. Og gå så eventuelt også ind på http://adhd.dk/voksen/ og se, om der ikke er meget, I vil kunne nikke genkendende til her.

 

Hvis der er, så er der her kompetente mennesker, I kan kontakte. De vil også kunne hjælpe jer med at håndtere problemerne med jeres søn og hans flytning på den helt rigtige måde.

Tekst: Vibeke Dorph
Foto: Alamy (modelfoto)
Publiceret: 29-05-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri