Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Hun opfører sig, som om de stadig var gift

Skriv til Vibeke
'Kæresten' skriver til Vibeke: - Min kærestes ekskoner dukker op til alle familiesammenkomster og opfører sig, som om hun stadig er gift med min kæreste. Hvad skal vi gøre? Holde op med at komme?

Jeg er en kvinde i midten af 40'erne. Min kæreste er fem år ældre og har tre børn med sin ekskone, hvoraf de to ældste er flyttet hjemmefra. De blev skilt for to år siden efter at have været gift i 15 år. Det var i sin tid min kæreste, der gik fra sin ekskone. Han følte, at han var endt som et skaffedyr, der bare skulle hive penge hjem, mens hun kun gik op i, hvordan alting tog sig ud.

 

Hans ekskone var meget imod skilsmissen og har stadigvæk ikke rigtig accepteret, at deres ægteskab er slut. Hun har altid været meget knyttet til min mands søstre og bor nu med sit yngste barn til leje i et hus ejet af min kærestes søster og tæt på hende.

 

Hver gang vi er til familiesammenkomst, er ekskonen med, for søstrene inviterer hende stadig og har meget kontakt med hende. Når vi er samlet, kan hun finde på at opføre sig ret værtindeagtigt. Jeg har f.eks. set hende lægge armen om min kæreste, som var de stadigvæk gift. Han finder det ubehageligt, og det gør jeg bestemt også.

Annonce

 

Min kæreste har prøvet at tale med sine søstre om det, men de insisterer på, at ekskonen stadigvæk er en del af familien. Af den grund deltager vi i øjeblikket ikke i familiesammenkomster. Problemet er, at den yngste af min kærestes børn skal holde 18-års fødselsdag samt forsinket studenterfest her til august. Her vil hun meget gerne både have sin mor og far med. Men som tingene er nu, har vi takket nej. Hvad gør vi?

 

Kæresten 

Vibekes svar

Skilsmisser er komplicerede – især fordi der ikke rigtig er spilleregler for, hvordan man gebærder sig. Én ting er, at to mennesker vælger at gå fra hinanden, men hvad med venner og familie, de har jo ikke valgt at blive skilt fra deres ven eller familiemedlem?

 

Jeg kan ikke lade være med at tænke, at din mands søstre har stukket næsen lige en tand for langt frem og blandet sig på en måde, der ikke tjener nogen. Slet ikke din kærestes fraskilte kone, der jo nu skal videre i sit liv og ikke hænge i skørterne på sin fraskilte mand og dennes familie.

 

Søstrene kan så have deres grunde til at tage sig af ekskonen. Grunde, som du og jeg ikke kender til – hun kan være smadret af skilsmissen, og så er der jo også børn at tænke på. Under alle omstændigheder kan I ikke blande jer i, hvordan de vælger at opføre sig.

 

Lige nu er de tætte med ekskonen, men mon det bliver ved? Du har jo så til gengæld det store held, at du har mødt en dejlig mand, du er vild med, og som er vild med dig. Hvis jeg var dig, ville jeg derfor skynde mig at tage 10 skridt væk fra hønsegården, eller sagt mindre diplomatisk: Lad være med at blande dig.

 

Lige nu er der lidt larm og ballade, men det holder op, når bølgerne har lagt sig. Især hvis du og din kæreste kan have begge fødder på jorden og ikke skabe mere ravage, end der allerede er i familien. Kort sagt, hold sammen og hold ud – og lad for guds skyld være med at rode de stakkels børn ind i jeres problemer.

 

Selvfølgelig kan I magte en fest for din kærestes datter, også med søstre og ekskone. I er de voksne og skal opføre jer derefter, alt andet ville være både tarveligt og meget barnagtigt.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 11-07-2013

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk