Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Hvordan får jeg min mand op af sofaen?

Skriv til Vibeke
'M.K.' skriver til Vibeke: - I løbet af de mange år, jeg har været sammen med min mand, er han blevet mere og mere passiv. Har du et forslag til, hvad vi kan gøre?

Jeg er en kvinde i midten af 30'erne med mand og to børn på hhv. 10 og 7 år. Vi har været sammen i snart 18 år, og jeg elsker min mand og vores dejlige børn.

 

Vi har det for det meste godt sammen herhjemme, men lige nu kører vores forhold op og ned. Problemet er, at vi begge er arbejdsløse. Til tider er jeg da også rastløs og ked af tingenes tilstand, men jeg synes, at jeg er god til at finde noget at bruge min tid på. Det er min mand ikke.

 

I løbet af de mange år, vi har været sammen, er han blevet mere og mere passiv. Han kommer aldrig med forslag til, hvad vi kan lave sammen. Jeg har talt med ham om det, og han ved ikke selv hvorfor.

 

Jeg ville bare ønske, at vi lavede noget sammen som par eller som familie. Nu ender det altid med, at det er mig, der spiller med børnene eller går en tur alene. Jeg ved godt, at det frustrerer ham, at han er ledig, det kan jeg mærke på ham. Har du et forslag til, hvad vi kan gøre?

Annonce

 

M.K.

Vibekes svar

Vi kvinder er generelt gode til at engagere os på hjemmefronten, men det er tit anderledes med mænd. Deres engagement og sociale behov bliver dækket på og via deres arbejde – sagt meget sort-hvidt. Det skaber tit splid, fordi vi kvinder ikke helt forstår, at han ikke går lige så meget op i familiens trivsel, som vi gør. Eller rettere, han går op i familiens trivsel på en helt anden måde.

 

Hvor de fleste kvinder har det som dig og synes, at det at bage boller sammen og lignende er at tage sig af familien, så synes de fleste mænd, at deres største forpligtigelse over for familien er at skaffe den brød på bordet – altså være et skaffedyr. Det sidder dybt i de fleste mænd, ofte uden at de selv er helt klar over det. Nu er din mand blevet arbejdsløs – og hvad er så formålet med hans liv? Jeg tror, det er sådan, han tænker. Og hvor du sagtens kan finde mening i tilværelsen, fordi du jo stadigvæk har din familie, så er det sværere for din mand, fordi han ikke har sit job og derfor ikke længere føler, at han tæller.

 

Mit råd til dig er, at du skal lade ham være lidt i fred. Prøv at realisere nogle af de ting, du drømmer om at gøre, alene – eller bedre: sammen med gode venner. Har du ikke veninder med børn, der også godt kunne tænke sig at gå en tur søndag eftermiddag? Eller en veninde, der godt vil i biografen en gang imellem? Jeg synes tit, at vi stiller alt for høje krav til vores familie – den skal ikke bare være en base, den skal også underholde os og skabe mening i vores liv. Det kan den gøre en gang imellem, men for dit vedkommende kan den nok ikke gøre det nu, fordi din mand er trist over sin arbejdsløshed og måske ikke er så udfarende som dig. Skruer du forventningerne lidt ned til ham, så kan det også være, at han føler sig knap så presset og derfor vågner lidt op.

 

Prøv at se din familie som en base, hvorfra du skal leve dit liv, og ikke som både base og meningen med dit liv, så tror jeg, at det hele vil blive både lettere og sjovere.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 06-06-2013

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri