Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Jeg føler mig fanget i mit liv

Skriv til Vibeke
"M.A." skriver til Vibeke: – Jeg synes ikke, jeg har overskud til at være den mor, jeg burde være...

Jeg er 31 år gammel og enlig mor til en dreng på 10 år, som jeg altid har været alene med. Jeg er glad for min søn, men jeg synes ikke altid, at jeg har overskud til at være den mor for ham, som jeg burde være.

 

Jeg startede oprindeligt på jurastudiet, men skiftede retning, da det blev for hårdt som alenemor. Jeg har haft meget svært ved at affinde mig med det, men jeg er i dag glad for mit arbejde som sekretær.

 

Min søn er ofte hos mine forældre eller legekammerater, når jeg har skæve arbejdstider. Vi har et lille, men godt netværk, selvom det ofte føles, som om jeg ikke kan komme ud af et afhængighedsforhold til mine forældre.

 

Jeg har været single de sidste tre år. Jeg længes efter dét at være en familie med far, mor og børn. Jeg længes efter at være glad, fyldt med energi. Jeg er kendt for at være en glad og smilende pige, men inderst inde er jeg træt, trist og bekymret. Jeg har været igennem alle slankekure, der overhovedet findes på markedet – og jeg orker næsten ikke mere. Økonomisk er jeg også hele tiden bagud. Hvordan får jeg kick- sparket mit liv, så jeg bliver glad igen?

Annonce

 

M.A. 

Vibekes svar

Jeg synes hverken, du eller din veninde er urimelige – I har bare hver jeres forventninger til venskabet. Du kunne godt tænke dig, at I var mere knyttet til hinanden, mens din veninde har sin mand og måske nok derfor tager jeres venskab lidt mindre højtideligt. Sådan er det jo tit.

 

For mig lyder det til, at du savner nogen i dit liv (det gør vi alle engang imellem), og du forventer lidt, at din veninde skal udfylde den plads. I stedet for at spilde tid på at blive ked af, at hun ikke kan eller vil det, så burde du tage dig selv lidt i nakken og finde dig nogle flere veninder, der er lige så livlige og nysgerrige på livet som dig selv.

 

Det er jo et meget let råd at fyre af, og jo, det kræver lidt mod og handlekraft at ændre sin tilværelse. Men tænk lidt over, hvad der interesserer dig. Laver du håndarbejde? Læser du? Kan du lide at lave mad? Meld dig til en læsegruppe på dit bibliotek, meld dig til noget madlavning eller et kursus i håndarbejde.

 

Du bor i et land, der har verdensrekord i aftenskoler og kurser. Sørg for at vælge noget, hvor du har mulighed for at komme tæt på andre mennesker – altså ikke bare skal sidde og lytte, men også selv byde ind. Hank op i dig selv og kom ud, for der findes masser af kvinder som dig selv. Kvinder, der er alene, men som alligevel vil have lov til at nyde livet og møde andre mennesker.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 10-01-2013

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri