Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Min datter er pinlig

Skriv til Vibeke
'Mor' skriver til Vibeke: - Min datter skriver upassende ting om sit ufødte barn på Facebook. Efter jeg har konfronteret hende med det, har hun slået hånden af mig. Hvad gør jeg?

Jeg er mor til en adopteret datter på 32 år, som venter sit første barn med sin kæreste. Hun har med sin også adopterede lillesøster haft en almindelig opvækst, selv om min nu fraskilte mand mener, at jeg altid tog mig mere af lillesøsteren, som havde en del psykologiske problemer. Jeg føler dog selv, at jeg har været der for begge børn.

 

Min datter klarede sig rimeligt i skolen, men jeg synes, at hun drak lidt for meget til festerne, da hun blev ældre. Hun har altid været en lidt følsom pige, men også meget bramfri. Hun skriver løs på Facebook, som jeg ikke er på, men jeg får ad omveje at vide, hvad hun skriver.

 

Hidtil har jeg ikke kommenteret det, hun skriver, men det gjorde jeg for nylig, da min veninde berettede om noget, min datter havde skrevet om sit ufødte barn, som jeg mildt sagt ikke syntes var passende. Jeg konfronterede min datter, og hun blev meget vred på mig og ked af det.

Annonce

 

Hun sagde, at jeg altid kritiserede hende, og at hendes venner fandt hendes kommentarer sjove. Jeg holdt dog fast i min kritik. Det reagerede hun voldsomt på, og hun har nu slået hånden af mig. Hvad gør jeg?

 

Mor

Vibekes svar

Tak for din mail, som jeg desværre har måttet forkorte en hel del. Når jeg læser din beskrivelse af din datter, så tænker jeg, at hun er en ung, sårbar, gravid pige, der ikke altid har haft det helt let: Hun er adopteret, og selv om jeg fornemmer, at du er en omsorgsfuld mor, så må den kendsgerning, at hendes biologiske mor engang gav hende fra sig, også fylde lidt i hendes hoved, nu hvor hun selv skal være mor.

 

At hendes søster i barndommen har haft problemer, kan også betyde noget. Lige meget hvor godt du som mor har forsøgt at gøre det, så har det altid konsekvenser at være nær pårørende til en person, der har krævet så meget ekstra pleje og opmærksomhed som hendes søster.

 

Nu er hun gravid, og det i sig selv udløser en bølge af hormoner i kroppen og gør hende endnu mere skrøbelig. Din datter er altså hårdt ramt, og det bedste, du kan gøre for hende nu, er at vise hende din støtte og din uendelige tillid. Støt hende i at være den, hun er, i stedet for at forvente og forlange, at hun er en anden.

 

Jeg fornemmer nemlig en snert af mistro til din datter i din mail. At hun ikke er helt god nok til at klare sig selv og gøre det rigtige. Jeg er sikker på, at den tvivl kun skyldes din bekymring, men den mistro må du skynde dig at få ryddet af vejen. For bliver du ved med at sætte spørgsmålstegn ved, hvordan din datter håndterer sin tilværelse og sin moderrolle, så kan det jo ende med at blive en selvopfyldende profeti – og det er ingen interesseret i.

 

Hvad hun skriver på sin Facebook-profil, vedkommer kun hende selv og hendes Facebookvenner. Ikke dig. Så mit råd til dig vil derfor være, at du skal skynde dig at få sagt undskyld til din datter, således at der er ro og tryghed omkring hende, når hun nu om lidt bliver mor.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 25-07-2013

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk