Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Min datter vil ikke have børn

Skriv til Vibeke
"Vægten" skriver til Vibeke: - Min datter mener, at man sagtens kan have et godt liv uden børn...

Vores familie er lille. Jeg er derfor meget ked af, at vores datter på 36 år har valgt, at hun ikke skal have børn. Det er vist i virkeligheden hendes kæreste gennem fem år, der mener, at børn vil fylde for meget i deres liv.

 

Jeg kan desværre ikke bestemme over min datters liv, men jeg tænker, at de om 15-20 år vil komme til at sidde alene uden nogen af os forældre. Så vil min datter kun have sin lillebror tilbage i familien. Der kan jo desværre også ske noget med kæresten (hvad jeg ikke håber), og så er løbet kørt.

 

Min datter er pædagog og ville faktisk selv gerne have børn, men valgte det så fra til fordel for kærligheden. Hun siger, at man sagtens kan have et godt liv uden børn. Det kan da godt være, tænker jeg, men når de bliver ældre, vil der vel opstå en tomhed.

Annonce

 

Det siges, at unge kan være helt skruk efter at få børn, ja, men jeg er helt elendig over ikke at blive mormor!

 

Vægten

Vibekes svar

Mon ikke det er det sidste, der plager dig, at du ikke har udsigt til at blive mormor? Det er helt forståeligt og i orden, at du føler sådan, men prøv at lade være med at blande din egen sorg ind i din datters liv og hendes beslutning.

 

Som du selv skriver, så har din datter tænkt over tingene og besluttet sig for at vælge børn fra. Det må have været et meget svært valg, når hun gerne ville have haft børn, men det valg har hun truffet, og det må du respektere – gør du ikke det, så risikerer du kun at skubbe hende fra dig.

 

Vi taler i vores samfund så meget om lykken ved at få børn, men vi taler sjældent om, at man også kan have et rigt og fantastisk liv uden børn. Det er, som din datters kæreste siger, hårdt at få børn, det ved du jo nok meget om selv. Og alt det vås med, at man sagtens kan både det ene og det andet passer ikke helt – det er ikke noget særligt godt liv, hverken for børn eller voksne, hvis de voksne farer rundt og hellere vil 27.000 andre ting end at være sammen med deres børn.

 

Så det er klogt, at din datter og hendes kæreste har taget stilling og truffet et valg for deres fælles fremtid. Jeg tror ikke, at du skal bekymre dig for, at din datter kommer til at sidde helt alene en dag. De fleste fra hendes generation betragter deres venner som en slags ekstra familie, som de er tæt på og bevarer venskabet med livet igennem.

 

I det hele taget kan jeg kun råde dig til at acceptere din datters valg og holde op med at betvivle hendes beslutning. Når du har vænnet dig til tanken, skulle du i stedet begynde at tænke over, hvordan I kan bevare og udvikle jeres gode og tætte forhold i familien. Hvad har I lyst til at bruge jeres tid på, nu da der ikke er småbørn til at binde jer sammen?

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 14-02-2013

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri