Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Min eksmand truer mig med selvmord

Skriv til Vibeke
'Ekskonen' skriver til Vibeke: - Min eksmand truer med tage sig eget liv, hvis jeg ikke vil have ham. Tror du, han mener det alvorligt?

Jeg tog en svær beslutning sidste år og bad min mand igennem mange år om skilsmisse. Sammen har vi to nu næsten voksne døtre. Jeg kunne ikke mere. Jeg har altid taget mig af børnene, indkøb, rengøring, madlavning osv. Min mand har aldrig løftet en finger, men han var god til at tage æren for det alligevel.

 

Skilsmissen har taget hårdt på min mand. Jeg har fået en lille lejlighed i byen, hvor jeg nu bor med vores yngste datter, der i øjeblikket ikke har lyst til at se sin far. For nylig skulle min mand komme forbi og spise med min datter og mig. Han kom, før jeg var hjemme, og ringede til mig på jobbet og sagde, at han ville blive og sove hos mig, bl.a. fordi han havde fået noget at drikke. Det sagde jeg nej til.

Annonce

 

Da jeg kom hjem, var min datter kørt. Jeg fik gjort min eksmand klart, at jeg mente det med skilsmissen alvorligt. Han hidsede sig op, fandt en kniv og truede med at slå sig selv ihjel. Jeg forsøgte at få kniven fra ham, og i den forbindelse kom han til at snitte mig. Naboerne ringede efter politiet, der fik ham fjernet.

 

Efter den grimme oplevelse kom jeg til psykolog, og jeg opfordrede også min eksmand til at få noget hjælp, men det mener han ikke, at han behøver. Jeg ønsker virkelig at bryde helt med ham, men det er svært, for han går med nogle tanker om, at hvis jeg ikke vil ham, så er han her ikke mere. Han truer mig ganske enkelt med at begå selvmord, hvis ikke jeg vil have ham. Den trussel belaster mig ekstremt meget. Mit spørgsmål er så, om du tror, at han mener det alvorligt?

 

Ekskonen

Vibekes svar

Der findes mange måder, hvorpå man kan manipulere med folk, så man kan få det, som man vil have det. Man kan være psykisk eller fysisk voldelig, eller man kan som din eksmand tage martyrhatten på og forsøge at appellere til andres dårlige samvittighed og medlidenhed.

 

Det er det, din mand har succes med nu. Du skal have ondt af ham og føle skyld over, at du har forladt ham. Egentlig synes jeg, at din mands opførsel kan sidestilles med at være psykisk voldelig. Han truer ikke med at tæve dig, nej. Men han truer med at skade sig selv for på den måde at skade dig.

 

Han forsøger at gøre sit eget liv til dit ansvar. Og han manipulerer åbenlyst med dig og dine følelser. Det er umenneskeligt, tarveligt og fejt af ham, og elskede han dig oprigtigt, ville han ikke opføre sig sådan over for dig og bringe dig så meget smerte.

 

Han elsker dig ikke på nogen særlig sund måde – han har brug for dig og vil nødig miste dig, men det er noget andet. Mit råd til dig er at forsøge at have så lidt kontakt med din eksmand som overhovedet muligt. Sig f.eks. til ham, at du i det næste halve år ikke vil se ham eller høre fra ham, medmindre det handler om børnene.

 

For han kører rundt med dig, og du virker for svag til at kunne finde ud af at sige fra. Derfor ville det bedste være, at du så lidt som muligt bliver udsat for ham og hans manipulerende opførsel. Du skal simpelthen ha' den mand ud af dit liv, og det kan kun gå for langsomt.

 

Han vil kæmpe imod med næb og kløer, men jeg tror ikke, du skal være nervøs for, at han tager livet af sig selv. Og skulle han en dag gøre det mod forventning, så er det hverken din skyld eller dit ansvar, det er kun hans eget.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 01-08-2013

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri