Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Min jalousi er ved at smadre forholdet

Skriv til Vibeke
'Veninden' skriver til Vibeke: - Jeg er en dame på 61 år. Mit liv har delvis været et kaos. Nu har jeg endelig fundet mit livs kærlighed, og problemet er, at jeg er meget jaloux. Hvad gør jeg?

Jeg er en dame på 61 år. Mit liv har delvis været et kaos. Nu har jeg endelig fundet mit livs kærlighed, og problemet er, at jeg er meget jaloux. Han krammer kvinderne, når vi er sammen med andre. Hans steddatter kysser han på kinderne, når hun krammer ham. Han har lovet at holde op med det, men jeg stoler ikke på ham.

 

Jeg er ved at blive skør af at tænke på, om han nu har krammet nogen, når jeg ikke er til stede. Hans nabokone prøver at lægge an på ham. Han siger, at han ikke vil have noget med hende at gøre, men hvis hun snakker til ham, vil han svare hende. Jeg har bedt ham om at ignorere hende, men det vil han ikke. Hvorfor? Jeg ved godt, at han ikke ønsker et forhold til hende.

 

Annonce

Jeg tager det som en slags utroskab, når han krammer andre, og det kan der ikke laves om på. Hvad gør jeg, hvis jeg alligevel opdager, at han gør det?

 

Veninden

Vibekes svar

Tak for dit brev. Jeg håber, du er klar over, at det ikke er din søde ven, der har et problem – det er dig.

 

Du lider af jalousi, og den går ikke væk, lige meget hvor meget du kontrollerer og forbyder din kæreste at tale med andre kvinder. Tværtimod, din jalousi vil accelerere, og du vil hele tiden finde nye, små mistænkelige ting ved hans adfærd over for andre kvinder.

 

Jalousi er en sygdom, som kun du kan gøre noget ved. Du skriver, at dit liv har været et stort kaos, og mon ikke det er dér i din fortid og ikke i din kærestes adfærd, at grunden til din jalousi skal findes?

 

Det ville være forfærdeligt, hvis dit nye, trygge forhold skulle gå i stykker på grund af din kaotiske fortid og dit dårlige selvværd, der nu slår ud i jalousi. Derfor kan jeg kun opfordre dig til at søge hjælp for at komme af med din jalousi.

 

Start med at gå på biblioteket, og lån nogle bøger om jalousi og dens årsager. Læs og se, om du genkender noget – og overvej derefter at gå til en professionel psykolog – og det skal vel at mærke være en rigtig psykolog.

 

Tal eventuelt også med din læge om dit problem, for jo, jalousi er en sygdom. Ikke en sygdom, du skal skamme dig over at lide af, men se at få bugt med den, og indse først og fremmest, at det er dig – og ikke din kæreste eller andre kvinder – der har et problem og ansvaret for at få det løst.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 20-06-2013

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri