Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Min mand bebrejder mig min manglende sexlyst

Skriv til Vibeke
'A.M.' skriver til Vibeke: - Min mand siger, at jeg glemmer ham, at vi ikke dyrker så meget sex længere, og det har han også ret i, men jeg har ikke lyst på samme måde som han.

Jeg er 35 år og har været sammen med min kæreste i 15. Han er 45. Vi har to små børn sammen på otte og 11 år. Mit problem er vores samliv.

 

Jeg var 20 år, da vi mødte hinanden, og han var min redning på mange punkter. Jeg tilbragte min barndom på børnehjem og i plejefamilie, og han kom på det rigtige tidspunkt. Han gav mig støtte og opbakning, han var vel lidt den far, jeg aldrig havde haft.

 

Mange ting ændrede sig, da jeg fik vores første barn. Jeg blev mere moden og voksede med opgaven. Mens børnene var små, var vi gode til at samarbejde, men siden børnene er startet i skole, er det mig, der står for alt med deres skole. Han deltager hverken i skole-hjem-samtaler eller forældremøder, og det kan til tider gøre mig så arrig.

Annonce

 

Han siger, at det er, fordi han selv har haft en dårlig skolegang. Min mand siger, at jeg glemmer ham, at vi ikke dyrker så meget sex længere, og det har han også ret i, men jeg har ikke lyst på samme måde som han. Jeg har sagt, at vi skulle gå til parterapi eller en sexolog, men det har han ikke lyst til.

 

Han siger, at det mig, der har et problem med sex, og det har jeg også haft. Min storesøster og jeg blev misbrugt seksuelt af vores plejefar, da jeg var ni år, men jeg synes, at jeg har fået det bearbejdet. Jeg føler, at min mand og jeg er ved at glide fra hinanden og ikke har noget tilfælles mere. Jeg ved ikke, om det ville være nemmere, hvis vi gik fra hinanden.

 

A.M.

Vibekes svar

De problemer, I står i, ligner meget de problemer, par med små børn og en travl hverdag har. Kvinden efterlyser hjælp til det praktiske, manden efterlyser mere sex. Begge ting er forklædte ønsker om mere nærvær og engagement i forholdet. En slags savn efter hinanden i en stresset hverdag.

 

Jeg synes, det er fint, at du har foreslået terapi, men når din mand ikke har lyst til det, hvorfor gør du det så ikke selv? Med din baggrund må der være en masse ting fra fortiden, som det måske ville være rart for dig at tale med en professionel behandler om. Også når du nævner overgrebene fra din plejefars side og din nu manglende sexlyst.

 

En professionel psykolog vil kunne hjælpe dig med at finde ud af, hvad der har udspring i din baggrund, og hvad der handler om de aktuelle problemer. Hvis jeg var dig, ville jeg satse benhårdt på at blive i forholdet. Hvis du går fra din mand, tager du problemerne med dig, de bliver ikke mindre med en ny mand.

 

Prioritér jeres forhold. Skab luft og plads til, at kærligheden også kan få lov til at være der en gang imellem. Få familie eller venner til at passe børnene en weekend nu og da. Sæt jer ned og lav en liste over alt det, I begge føler, I har ansvar for i det daglige. Hus, have, skole, børn, mad, regninger, rensning af tagrender. Så ser I, hvor meget I hver især bidrager med, og måske kunne det være grundlaget for en fordeling af arbejdet, som passer jer begge bedre.

 

Hvis han hader skole-hjem-samtaler, jamen, så er der noget andet, han kan stå for. Sørg også for bare at være sammen uden børnene. Tag på en weekend alene, lad være med at gemme jer for hinanden i hverdagens trummerum. Kort sagt: Vent med at gå, indtil du har gjort alt for at redde jeres forhold – for jeg er bange for, at du smider guld på gaden, hvis du gør det.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 12-09-2013

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

29 aug 2016 16:08

Det lyder umiddelbart som om i har brug for at få snakket mere sammen om, hvilke forventninger i har til hinanden og, hvordan i kan hjælpes ad med at leve op til disse.

At få børn er hårdt for et forhold. Min kone og jeg har også gået gennem tørke perioder. 

Vi har snakket meget om, hvad vi forventer af hinanden og fundet en løsning. Hun står f.eks. for madlavning og madpakker, mens jeg står for at rydde op og holde huset rent. Forældremøder skiftes vi lidt tid, alt efter hvem der lige har tid. 

Jeg sørger for at køre børnene til sport og kammerarter og hun sørger for at hjælpe dem med lektier. 

Det fungerer fint for os. Dertil har vi to aftener i ugen som er dedikeret til os. Det kan være 2-3 timer eller en hel aften, hvor børnene sover ved bedsteforældrene eller kammeraterne. 

Når man bor sammen som forældre er det svært at tænde den sexuelle stemning, så prøv at husk tilbage til, hvad der virkede for jer før hen. For os er det at kysse. Bare fordi man ikke er teenager længere kan man stadig kysse og det virker godt for os. Dertil er vi ikke bange for at overraske hinanden med forførende tøj eller voksen legetøj.

Har hun ikke lyst til sex, så er hun ikke bange for at forkæle mig og det samme gælder den anden vej. Det er det smukke ved at have "intim tid/kæreste tid". Vores fokus er på at gøre hinanden glade og nyde hinanden.

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri