Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Min mand blander sig i vores datters liv

Skriv til Vibeke
"Svigermor" skriver til Vibeke: – Personligt synes jeg, min mand har overreageret...

Vores datter på 22 år har fået sin første kæreste, en jævnaldrende ung mand, som er i gang med det samme længerevarende studie som hun. Min mand og jeg blev meget glade, da vi fik det at vide for fire måneder siden.

 

For cirka en måned siden så min mand, at vores datters kæreste havde sat et citat, som virkede stødende på ham, ind på sin Facebookside. Vores datter forklarede, at citatet ikke er et udtryk for hendes kærestes mening, men blot et citat, der var sat ind for sjov. Vi har endnu ikke mødt hendes kæreste, og han kender ikke noget til problemet. Min mand har bedt vores datter om at få citatet fjernet, ellers vil han ikke møde hendes kæreste. Hun er meget, meget ked af det.

 

Personligt synes jeg, min mand har overreageret. Jeg har foreslået ham at slå det hen. Han er rystet over, at jeg ikke støtter ham, og han har nævnt ordet skilsmisse. Det skal med, at vores datter pga. af sit studie stadig er økonomisk afhængig af os. Synes du, det er fair, at en måske kommende svigersøn skal have at vide, at sådan må han ikke skrive (eller gøre eller se ud, for den sags skyld), inden han overhovedet møder sin kærestes forældre?

Annonce

 

Svigermor

Vibekes svar

Jeg synes, at din mands opførsel virker meget grænseoverskridende. Jeres datter er voksen, hun er myndig, hun må gøre med sit liv præcis, som det passer hende Jeg kunne forstå, at din mand blandede sig, hvis din datters kæreste slog hende eller på anden måde skadede hende, men det er der jo slet ikke tale om her.

 

Kan det tænkes, at din mand føler et behov for at markere sig? Føler, at han har mistet kontrol? Hans opførsel virker lidt ekstrem, når nu din datter er voksen og har sit eget liv og klarer sig godt. Så nej, jeg synes bestemt ikke, at din mands opførsel er fair. Han har intet at gøre i hendes liv andet end at bakke op og støtte hende i at klare sig som et ungt, voksent menneske. Dette indebærer så også, at han passivt støtter hende i at træffe de valg og leve det liv, hun ønsker.

 

Det er godt at se, at du står ved din datters side, og jeg synes, at I to i fællesskab skal forsøge at tackle din mand tydeligt og bestemt, men også så stille og roligt som muligt. Tal med ham om det og prøv at få ham til at forstå, at han er gået langt over stregen og skal se at finde hjem til sin egen banehalvdel igen.

 

Fortæl ham, at jeres datter nok skal klare sig godt – og helst uden hans indblanding. Hvis din mand truer med at holde op med at støtte jeres datter økonomisk, så find hurtigst muligt en løsning på det – og sørg for, at din datter forstår, at det nok ikke er smart at have for mange økonomiske bånd med din mand, for den slags kan bruges og misbruges. Det vil også være en fin måde for din datter at vise sin far på, at hun er voksen og kan klare sig selv. Det kunne jo også være godt for ham at se.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 20-12-2012

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri