Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Min mand har mødt en anden

Skriv til Vibeke
"S.B." skriver til Vibeke: - Min mand har mødt en anden...

Jeg har været sammen med min kæreste i 25 år, og vi har to børn sammen. Vi er 39 og 49 år. Min kæreste kom for 14 dage siden hjem og fortalte, at han havde mødt en anden kvinde til en fest på sit arbejde. Få dage efter begyndte de at komme sammen, og han siger nu, at han ikke har nogen følelser for mig længere.

 

Jeg forstår ingenting. Vi har altid haft det godt sammen. Vi har aldrig skændtes, og vi har altid kunnet snakke om tingene, hvis der har været noget. Næste år skal vi have konfirmation. Jeg er i chok og kan ikke forstå, at følelserne kan forsvinde så hurtigt. Vi er lige flyttet ind i vores nye hus, som vi selv har indrettet. For bare en til to måneder siden snakkede vi om alt det, vi skulle have sat op på væggene, og hvilken reol vi skulle have i stuen. Så jeg forstår ikke, hvorfor han kan gøre dette imod os.

Annonce

 

Hver aften kører han over til hende, efter vi har spist aftensmad, og kommer først hjem efter midnat. Når jeg spørger ind til hans følelser, vil han ikke svare, da han har svært ved at snakke følelser. Jeg er meget fortvivlet, hvad gør jeg?

 

S.B.

Vibekes svar

Jeg synes, din mand opfører sig helt uansvarligt. Når han vælger at være dig utro, vælger den nye kvinde og vælger at fortælle dig det ligeud, så må han også drage konsekvenserne af sit valg. Det vil sige tale tingene igennem med dig og flytte ud af jeres fælles hjem.

 

Lige nu sidder han og spiser middagsmad med jer, kører så over til hende og kommer hjem fra hende igen senere på aftenen. Det er en meget umandig og tarvelig måde at opføre sig på. Jeg forstår godt, du er chokeret. Det lader til, at din mands utroskab kom som et lyn fra en klar himmel. Jeg fornemmer, at du lige nu sidder med et desperat håb om, at han lige om lidt vil træde ind ad døren, og alt så vil være som før. Det er nok det håb, der gør, at du i stedet for at være rasende på ham over hans opførsel finder dig i den og lidt lader dig træde på.

 

Jeg forstår dig godt, men det er ikke nogen smart måde at reagere på, hvis du søger afklaring og ikke mindst hans respekt. Jeg tror nemlig, at du ville respektere dig selv mere, og at han ville lære at respektere dig, hvis du satte ham stolen for døren. Hvis han er så forelsket i den anden kvinde, hvorfor er det så ikke der, han er?

 

Manden må vælge. Han kan ikke få både i pose og i sæk, som han gør det nu. Du må lære ham, at handlinger har konsekvenser, og vil han ikke selv drage konsekvenserne, så gør du det for ham. Det gør du ved at pakke hans ting og smide ham ud – for hvorfor skal han have lov at sidde og spise dine frikadeller, når han ligeud har sagt, at han ikke elsker dig, men en anden? Og nej, sig ikke, det er på grund af børnene – for de har langt mere brug for klare linjer end det mudder af ulykke og uafklarethed, I famler rundt i nu.

 

Så pak hans ting, og fortæl ham, at han først skal vise sig, når han er klar til at tale om tingene og klar til at give dig et klart svar. Jeg forstår godt, du er bange, men tro mig: Du vil få det bedre, hvis du stiller ham stolen for døren og handler. For så vil din mand også langt om længe forstå, hvad det er for et liv og en kvinde, han er ved at smide over bord, for det tror jeg slet ikke, han er klar over endnu. Og måske vil livet med den nye kvinde fremstå knap så fristende, farligt og romantisk, når han forstår, hvad det er, han har sat i gang. Så se at få ham ud, så han kan få den virkelighed at se og føle.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 07-02-2013

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri