Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Min mand udnytter mig

Skriv til Vibeke
"Gnierens kone" skriver til Vibeke: - Min mand udnytter mig...

Min mand og jeg har kendt hinanden i 25 år og har været gift i 10. Vi er nu begge folkepensionister, og det kniber lidt med pengene. Vi får samlet pr. måned, hvad jeg før fik udbetalt i løn pr. måned. Jeg har altid været god til at spare op, jeg er tryghedsnarkoman og vil helst have, at der er styr på tingene.

 

Min mand og jeg deles om de faste udgifter, som banken betaler for os, og hvad der er tilovers, er vi selv herre over. Sagen er, at min mand bruger, hvad han har, på sig selv, og det ender så med, at jeg må købe benzin og alt til den fælles dagligdag. Hvis jeg prøver at sige noget, siger han, at jeg bare kan lade være, men så har vi jo ingenting overhovedet. Tidligere betalte jeg da også for os begge to, men nu hvor jeg er på pension, har jeg ikke råd.

Annonce

 

Min mand har svært ved at omgås andre mennesker. Han mener, at man ikke skal lægge bånd på sig selv, heller ikke selv om man sårer andre med sin opførsel. Så når vi har haft mine venner eller familie på besøg, kan han finde på at gå i seng eller tænde for tv'et og sidde med ryggen til os. Jeg har prøvet at gå fra ham tre gange, men hver gang tiggede han mig om at blive. Vi har heller ikke noget sexliv. Min mand har tidligere sagt, at jeg mangler det, der tænder ham.

 

Jeg kan ikke holde ud at skulle henslæbe resten af mit liv med en mand, der ikke kan tåle, at jeg ser mine børn, min familie og mine gamle venner, og som forventer, at jeg betaler alt – men som altid kvier sig ved det, når han en sjælden gang selv skal have pungen frem.

 

Gnierens kone

Vibekes svar:

Jeg vil næsten håbe, at du er flyttet, når du får mit svar. Din mand bruger dine penge, men er selv nærig. Han er asocial og ignorerer dine venner og familie. Oven i købet har han fortalt dig, at du ikke lige tænder ham. Hvad laver du sammen med sådan en mand? Er det medlidenhed, du føler med ham? Den nyder han i så fald rigtig godt af, men han gør jo absolut intet for dig og for jer, og han kommer heller ikke til at ændre sig nogensinde.

 

Ud fra dit brev lyder det, som om han kun er sammen med dig af helt praktiske grunde. Du lader til at være en kvinde med ben i næsen, styr på tingene og et godt netværk. Så inden han får slidt det gode selvværd, du stadigvæk har, helt ned, ville jeg i dit sted skynde mig at pakke en taske og komme væk. Ja, det er hårdt at gå, svært og ensomt. Men det er kun hårdt i en periode, så lad det ikke bremse dig.

 

Kast dig ud i det, kom af sted – du har allerede spildt alt for meget tid med ham, og det bliver aldrig anderledes.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 03-01-2013

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri