Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Min nabo driver mig til vanvid

Skriv til Vibeke
'A.V' skriver til Vibeke: - Min nabo har svært ved at respektere mit privatliv. Hun involverer mig i alle sine problemer, selvom jeg helst er fri. Hvordan skal jeg vikle mig ud af det?

Jeg er 59 år, selvvalgt singlepige og bor halvdelen af året i min skønne lille kolonihave, hvor jeg nyder at trække mig tilbage, dyrke haven og slappe af fra dagligdagens jag (et job, jeg holder meget af, men som kræver meget af mig).

 

Jeg elsker at snakke over hækken med naboerne, men sætter samtidig meget stor pris på at værne om min privatsfære og være i mit eget gode selskab her. Nu er problemet bare det, at jeg har en nabo, der har svært ved at respektere mit behov for privatliv.

 

Hun er en ulykkelig kvinde med mange „lig i lasten" gennem hele sit liv, og hun er på alder med mig. Og da hun åbenbart har et stærkt behov for social kontakt, har jeg meget svært ved at holde hende på den afstand, jeg selv har behov for. Således har jeg nu på det seneste været ufrivilligt involveret i hendes ægteskabelige problemer, hendes stærke traumer fra barndommen, hendes spiritusproblemer og hendes komplicerede forhold til familien.

Annonce

 

Jeg lytter til hende, fordi jeg ikke vil virke kold, hvilket jeg bestemt heller ikke er, men jeg føler mig nærmest som gidsel i hendes liv, og det påvirker mig i den grad. Jeg har forsøgt at overtale hende til at tale med en psykolog, der bedre kan håndtere de problemer, hun læsser af på mig, men det har blot fået hende til at knytte sig nærmere til mig, og jeg er efterhånden selv nået til et punkt, hvor jeg synes, at den fred, jeg søger her, er væk.

 

Jeg ved ikke hvordan jeg kan vikle mig ud af dette her uden at virke ufølsom og gøre hende mere skade, end hun allerede lider.

 

A.V.

Vibekes svar

Hvis du nu fjernede medlidenheden, synes du så, at din nabo opfører sig særlig respektfuldt over for dig? Jeg synes det ikke. For det lader jo ikke til, at du på nogen måde har udvist større interesse for at blive rodet ind i hendes private problemer, og alligevel er du ufrivilligt blevet det.

 

Din nabo er kort sagt ikke særligt opmærksom på dig og dine behov. Det er dit kolonihavehus, dit fristed, der du skal slappe af. Du når dårligt at komme ind ad døren, før hun står parat med alle sine elendigheder. Igen, havde du ikke ondt af hende, ville du så ikke finde hendes opførsel ret så grænseoverskridende?

 

Det gør jeg, og jeg kan desværre godt genkende typer som din nabo. Hun har slidt mange mennesker op, før hun kastede sig over dig – og det er måske ikke uden grund, at hun har så store problemer med sin familie, der sikkert heller ikke kan holde hendes jammer ud.

 

Du skriver tilmed, at hun drikker. Jamen, kvindemennesket får jo ikke løst sine mange store problemer, hvis hun drikker – og er hun måske overhovedet interesseret i at få dem løst? Jeg synes, at du skal lade medlidenheden blive hjemme, når du drager ud i din kolonihave.

 

Når hun kommer anstigende for at beklage sig, så husk dig selv på, at medlidenheden hverken hjælper hende eller dig. Sig i stedet til hende, at du har brug for fred og ikke har overskud til at høre på hende. Du er i dit kolonihavehus, det er dit helle.

 

Sig, at du meget gerne vil bevare det gode naboskab, men at du ikke vil eller kan hjælpe hende, og skynd dig så at få hende ud ad døren, inden hun når at fange dig ind med sin, synes jeg, lovlig manipulerende opførsel.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 15-08-2013

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri