Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Min søn forlanger, at jeg går i terapi

Skriv til Vibeke
"Enken" skriver til Vibeke: - Jeg blev enke for tre år siden, men det, der gør mig meget ulykkelig lige nu, er, at min ældste søn ikke vil have noget med mig at gøre.

Jeg blev enke for tre år siden, men det, der gør mig meget ulykkelig lige nu, er, at min ældste søn ikke vil have noget med mig at gøre. Jeg ved ikke, hvad jeg har gjort ham, men han skrev en mail til mig i oktober sidste år, hvor han påstod, at jeg tog al hans energi fra ham, og siden har vi ikke rigtig talt sammen.

 

Jeg skal være farmor til februar til mit første barnebarn, og det havde jeg glædet mig til, men jeg ved ikke, om jeg får lov til at se barnet nu. Jeg bliver 60 år til marts og arbejder som hjælper på et plejehjem. Det er jeg meget glad for. Min søn har ikke skullet stille meget op for mig. Han var der, da hans far døde, men ellers har jeg ikke stillet krav til ham.

 

Han skriver i sit brev, at han ikke oplever mig som et lykkeligt menneske, at jeg bærer rundt på en smerte. Og han mener, at jeg vil have godt af at tale med en coach. Han har selv uddannet sig som coach.

Annonce

 

Han vil gerne have et tættere forhold til mig, men så længe jeg ikke har lyst til at gå til en coach, så kan vores forhold ikke blive bedre, siger han. Jeg har måske ikke været så glad de sidste år på grund af min mands død, som jeg måske heller ikke helt er kommet mig over. Vi havde været gift i 36 år, og jeg bor stadig i huset med minderne. Jeg er nok også lidt af et tryghedsmenneske. Men alligevel håber jeg, at jeg stadigvæk kan finde mig en ny ven med tiden.

 

Enken

Vibekes svar

Terapi kan være fantastisk, hvis man har nogle problemer i livet, som man ikke kan knække. Men min erfaring er også, at folk godt kan blive ret euforiske og selvoptagede (og en lille smule ulidelige) efter sådan et forløb. Måske, fordi de pludselig har fået en følelse af, at de kan ændre og styre deres liv i lige den retning, de ønsker det.

 

Jeg har som sagt al mulig respekt for selvudvikling, men træerne vokser ikke ind i himlen, og min erfaring siger mig også, at de fleste med tiden falder lidt ned på jorden igen, når det bliver hverdag.

 

Jeg synes ikke, din søn skal blande sig i dit liv og i, hvordan du lever det. Vi er alle forskellige, det skal respekteres – det burde da være noget af det første, han fik lært på sit coachkursus. Om du har lyst til at gå til coach eller ej, er vel din beslutning. Du bearbejder den helt naturlige sorg over din mands død på din måde, og det skal du have lov til.

 

Så gør din søn klart, at I håndterer jeres liv på hver jeres måde, og det må han respektere. Sig det stille og roligt, og lad ikke frygten for at miste retten til at se dit kommende barnebarn styre dig.

 

Du skal ikke føje din søn, det kommer der intet godt ud af. Og når euforien over hans coachforløb lægger sig lidt, og han først er blevet far, så får han andre ting at tænke på. Her vil han helt sikkert lægge mere vægt på, at du bruger tid på at være en god og kærlig bedstemor end på at dyrke dig selv og din selvudvikling.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 21-03-2013

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri