Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Min søster er en heks

Skriv til Vibeke
'Søs' skriver til Vibeke: - I mange år har min lillesøster styret mit liv. Efter min mors død, havde vi en konflikt, som har resulteret i, at jeg nu er uvenner med hende og resten af familien. Skal jeg sige undskyld?

I mange år har min lillesøster styret mit liv. Hun har aldrig lagt skjul på, at hun ikke bryder sig om mine børn, da de ikke er som hendes børn. Jeg har altid fundet mig i det, måske fordi min mor sagde til mig, at jeg bare skulle lade min lillesøster være, fordi det ikke var værd at lave en konflikt ud af det. Men så blev min mor syg, og imens hun var det, tog min søsters hang til at bestemme over mig overhånd. F.eks. bestemte hun, at jeg ikke måtte besøge vores mor om søndagen, for der kom hun med familien. Min mor var meget ked af, at det skulle være sådan.

 

Men det har jo altid været sådan. Når min lillesøster sagde noget, så fulgte vi alle trop. Vi sagde hende aldrig imod, desværre. Måske fordi min søster også kan være en rigtig led heks, der gør andres liv til et helvede. For fem måneder siden døde vores mor, og så kom alle problemerne frem. Vi prøvede at løse dem med et familiemøde. Men desværre blev det bare værre, da min søster og jeg endte med at komme op at skændes. Hun har jo altid villet styre mit liv, men den dag sagde jeg altså fra. Min søster beskyldte mig blandt andet for, at jeg havde levet vores mors liv det sidste år, og for at jeg ikke vil tage imod hendes råd om, hvordan jeg burde opdrage mine børn. Det hele endte desværre med, at jeg smækkede med døren og kørte hjem.

Annonce

 

Bagefter havde resten af familien siddet sammen og talt om mig, og det var ikke pæne ting, de sagde. Jeg har ellers altid haft et godt forhold til min far og mine storesøstre, men nu har min lillesøster fået dem over på sin side. Jeg kan efterhånden ikke finde ud af, om jeg har gjort det rigtige, eller om jeg skylder min far og mine søskende en undskyldning.

 

Søs 

Vibekes svar

Uha, det er svært for mig at råde dig på et så spinkelt grundlag – jeg har jo kun din mail at holde mig til, og jeg har bestemt ikke lyst til at være den, der sætter flere lus i skindpelsen. På mig lyder det dog til, at din lillesøster er den type, der altid har et godt råd parat – men måske lige glemmer at undersøge, om omgivelserne har lyst til eller brug for at høre det. Det lyder også til, at din mor i sin tid valgte at lukke ørerne for din søsters trang til at styre familien. Din mor havde måske overskud til at tænke: „Nå ja, hende om det" – men det overskud lyder du slet ikke til at have. Tværtimod. Du føler dig presset, når din søster anklager dig for at have været mors pige og for at være en dårlig mor – og det kan jeg godt forstå, du gør.

 

Lige nu ligger hele familien i strid, og jeg tror ikke, løsningen er at sige undskyld. Jeg tror i stedet, du skal benytte den lille pause fra familien til at finde dine egne ben at stå på her i livet og gøre dig lidt mere fri af din familie. Du kan måske venligt fortælle din far og dine søstre, at du ikke orker at ligge i strid med dem, men at du blot har brug for lidt ro og fred – det vil skabe respekt. Det er kun fem måneder siden, din mor døde, hende lyder du til at have været ganske tæt knyttet til, og det er der intet galt i – men du bærer sorg, så vær opmærksom på, at du nok er lidt ekstra sårbar og skrøbelig nu. Men nej, du skal ikke sige undskyld.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 30-05-2013

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri