Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Min svigerdatter har slået hånden af mig

Skriv til Vibeke
"Farmor" skriver til Vibeke: - Det har stået på i et års tid, hvor hun ikke har villet se mig, og derfor har jeg heller ikke set min søn eller mit barnebarn. Hvad skal jeg gøre?

Kemien mellem min svigerdatter og mig har aldrig været helt god. Min søn har været gift med hende i mere end 25 år. Ægteskabet har aldrig været rigtig godt. Skal jeg være ærlig, så er min søn nok ikke den nemmeste at være gift med. Og af den grund har min svigerdatter i alle årene beklaget sig over min søn, over at han ikke hjalp til derhjemme og drak for meget. Det har jeg lagt ører til, og jeg har trøstet hende og givet hende ret.

 

Det skulle jeg nok ikke have gjort, for efterhånden blev det for meget, og sidste gang vi talte sammen, var jeg nok lidt kort for hovedet og sagde til hende, at jeg ikke kunne forstå, at det kunne være så slemt, når hun nu havde været sammen med ham i så mange år. Nu taler vi ikke sammen mere. Det har stået på i et års tid, hvor hun ikke har villet se mig, og derfor har jeg heller ikke set min søn eller mit barnebarn på 17 år. Det savner jeg – jeg er bange for at miste kontakten til mit barnebarn, og jeg sender ham derfor løbende gaver til fødselsdage osv., men jeg hører ikke noget.

Annonce

 

Hvad skal jeg gøre? Skal jeg prøve at glemme dem alle, eller skal jeg fortsætte med at skrive og ringe en gang imellem til min søn og sende penge til drengen til fødselsdag og jul? Heldigvis har jeg andre børn og børnebørn, som jeg har det godt med, men jeg savner jo også min søn og barnebarn.

 

Farmor

Vibekes svar

Jeg synes, du har været meget large, når du i årenes løb har lagt ører til din svigerdatters beklagelser over din søn. Du er jo trods alt hans mor.

 

Din svigerdatter har måske nok brug for nogen, hun kan læsse af på, men jeg synes ikke, det skal være dig. Derfor forstår jeg godt, at du har måttet sige fra. Den tid, du har med din søn og hans familie, skal jo ikke bruges på beklagelser, den skal bruges på hyggeligt samvær.

 

Nu endte du så med at sige fra på en lidt for skarp måde – sådan går det desværre tit for os, når vi føler os pressede. Det burde din svigerdatter også forstå – ingen mor har eller skal have lyst til at tale „grimt" om sine børn. Heller ikke, selv om børnene er voksne, og heller ikke selv om der måske kan være noget om snakken.

 

De problemer, hun har med sin mand, må hun løse med ham, og så må hun bruge sit netværk af veninder. Hvis jeg var dig, ville jeg skrive hende et lille personligt kort eller en mail. Skriv, at du er ked af, at du kom til at sige tingene lidt for spidst, men skriv også, at hun må have forståelse for, at du er mor til din søn. Hun har jo selv en søn, hun burde forstå det.

 

Skriv, at du altid gerne vil være der for dem, men når det handler om hendes mand/din søn, så kommer du for meget i klemme. Skriv, at du savner dem og ikke mindst savner dit barnebarn. Ræk hånden ud og se, hvad der sker. Skulle hun ikke tage imod den, så ville jeg da i dit sted blive ved med at sende gaver og kort til barnebarnet. Lad være med at lægge pres på ham, bare vis ham, at du er der. Han er også i klemme, og du skal se, han skal nok melde sig på banen, når uvejret har lagt sig.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 14-03-2013

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri