Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Min svigersøn er uberegnelig

Skriv til Vibeke
"Mormor" skriver til Vibeke: – Jeg er bange for, det ender med, at vi ikke må se vores børnebørn længere...

Min mand og jeg har et problem, som vi spekulerer meget på. Vi har to døtre. Vores ældste datter er gift, men de har ikke nogen børn. Vores yngste datter er gift og har tre små børn. For nogle år siden blev de fire unge uvenner og snakkede ikke sammen i to år. Det gør de så nu, men der er alligevel noget, som aldrig er blevet godt.

 

Mit problem er, at jeg til min fødselsdag inviterede dem alle på en forlænget weekend. Før vi tog af sted, blev Jørn, min yngste datters mand, ved med at sige, at han ikke var sikker på, at han og min datter ville komme – men de endte da med at dukke op.

Da vi var kommet hjem igen, sagde jeg til alle, at vi havde haft en dejlig ferie, men inderst inde kunne jeg godt se, at der var noget jalousi og surhed mellem dem.

Annonce

 

Siden da er vores forhold ændret. Tidligere kom min yngste datter og svigersøn mindst hver 14. dag med børnebørnene, nu dukker de meget sjældent op, og når de gør det, skal de meget hurtigt af sted igen. Det kulminerede til jul. Her blev Jørn og min datter irriterede over, at jeg også havde inviteret min ældste datter og svigersøn. Jørn vil derfor ikke snakke med os mere, og han mener, at vi skal komme og sige undskyld til ham. Siden har vi ikke set dem.

 

Jørn laver i det hele taget altid „scener" og bliver fornærmet – og jeg er bange for, at det ender med, at vi ikke må se vores børnebørn længere. Min mand er meget vred på vores svigersøn, som han tidligere har taget en tur med, og han synes ikke, at jeg skal kontakte dem mere. Men jeg ligger søvnløs om natten, for jeg vil ikke miste min datter og børne-børnene – så hvad gør jeg?

 

Mormor

Vibekes svar:

Din svigersøn kunne godt lyde, som om han har problemer med sit selvværd. Det viser sig ved, at han er lovlig meget opmærksom på, hvornår nogen overser ham og hans familie. Han føler sig et eller andet sted lidt lille, og så skal han hævde sig. Det er rædselsfuldt at lide af et dårligt selvværd og hele tiden gå og vente på at blive snydt og overset. Så vær opmærksom på, at han lider, men forlang så også, at han opfører sig ordentligt, så han ikke kommer til at styre hele familien med sin overfølsomhed.

 

Jeg tror ikke, din mands løsning med at lægge din svigersøn på is, er nogen god idé. Sådan en lille koldkrig vil kun være vand på din svigersøns mølle og bekræfte ham i, at I ikke vil ham og hans familie det godt. Og det vil jo også gå ud over dig, din datter og dine børnebørn. Jeg synes i stedet, at du skal tage kontakt til din datter eller svigersøn og helt konkret spørge dem om, hvad det er, han er så sur over. Det lader jo ikke til, at I har fået talt ud i familien, så se at få det gjort.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 21-02-2013

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri