Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Min svoger og svigerinde kritiserer os konstant

Skriv til Vibeke
'Svigerinden' skriver til Vibeke: – Jeg er altid frygtelig ked af det, når de har været på besøg.

Jeg har været gift i snart 50 år. I alle disse år har jeg haft et meget dårligt forhold til min mands bror og hans kone. Min mand og jeg har altid haft et godt liv sammen. Da børnene var små, gik jeg hjemme med dem, derfor havde vi ikke så meget at rutte med. Vi har altid betalt vores regninger, men har ikke haft råd til dyre møbler, bil og den slags – men vi har som sagt haft det godt.

 

Alligevel skal jeg altid lytte til kritik, når min svoger og svigerinde er på besøg. Hvorfor har vi ingen bil? Hvorfor er vores tallerkener ikke kongeligt porcelæn? Hvorfor er hækken ikke klippet, og hvornår skal vi have en ny terrasse? Der bliver hele tiden stukket til os.

 

De vil også gerne sætte dagsordenen. Selv hvis det er os, der inviterer dem til frokost, kan de insistere på at komme en time tidligere, fordi det passer bedre ind i deres planer. Jeg er altid frygtelig ked af det, når de har været på besøg. Jeg prøver at sige noget, men man skal jo også holde den gode tone. Vi skal holde fødselsdag med dem snart, og jeg ligger allerede søvnløs. Du må ikke sige, at jeg skal lade det gå ind ad det ene øre og ud ad det andet, for det kan jeg ikke klare mere.

Annonce

 

Svigerinden

Vibekes svar

Jeg tror, de færreste af os kommer gennem livet uden at løbe ind i mennesker som din svoger og hans kone. Mennesker, der af en eller anden grund føler sig lidt truet og mindreværdige. Af den grund slapper de sjældent af og har hele tiden brug for at puste sig op og markere, hvem de er, hvad de står for, og hvor meget de betyder.

 

Du og din mand har prioriteret jeres børn og jeres familieliv. I har koncentreret jer om det, der betyder noget for jer. Hvad skulle I så med kongeligt porcelæn og nypudsede ruder og andet, der måske kan dupere omgivelserne, men som jo i bund og grund ikke siger noget som helst om, hvem vi er som mennesker, og hvordan vi går og har det.

 

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvorfor deres tåbelige bemærkninger går dig sådan på. Handler det dybest set om, at du ikke bryder dig om de mennesker og deres værdier, men så alligevel kommer til at lade dig smitte af deres bebrejdelser i stedet for at trække på skuldrene og smile lidt ad dem?

 

Nej, jeg synes bestemt ikke, du skal vende det døve øre til, i stedet skal du på din egen pæne og høflige facon sige tingene, som de er: – Nej, det er ikke kongeligt porcelæn, vi bruger her. Vi vil hellere bruge vores penge på sjov og ballade end på dyre tallerkener – og maden smager jo af det samme. For det er jo det, der er sandheden for dig og din mand. Det er jo det, I står for.

 

Så i stedet for at vente på, hvornår de fyrer den næste kugle af, så begynd at vise dem, hvem du er, og hvad du står for. Her har du da overhovedet ikke noget at skamme dig over, tværtimod. Jeg ved godt, hvem af jer jeg helst ville til selskab hos. Så kom nu i gang med at sætte din dagsorden for jeres samvær. Du kan passende bruge den kommende fødselsdag som prøveballon.

Publiceret: 18-04-2013

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk