Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Min venindes mand er ulidelig

Skriv til Vibeke
'Fisken' skriver til Vibeke: - Jeg holder meget af min veninde, men jeg kan ikke holde hendes mand ud, hvad gør jeg?

Min venindes mand, som hun har været gift med i 30 år, har altid vidst alting bedre end alle os andre. Han er typen, der kommer med gode råd, også når han ikke bliver bedt om det. Han kan være meget sarkastisk og har altid været svær at omgås. Det har haft konsekvenser for hans arbejdsliv – han er veluddannet, men er i tidens løb blevet fyret fra mange job.

 

Nu er min veninde og han – som jeg og min mand – blevet pensionister. Og problemet er så, at han altid er der, når jeg besøger min veninde, og altid vil med, når hun besøger mig. Så blander han sig i vores samtale, er meget negativ og ødelægger i mine øjne vores samvær. Jeg synes, det er blevet værre og værre, og sidst jeg besøgte dem, skete der noget meget ubehageligt.

Annonce

 

Min veninde var væk et øjeblik, han var ved at gøre klar til noget familie, de skulle have besøg af. Pludselig så han hen på mig og sagde, at hvis jeg troede, at det var mig, han pyntede op for, så tog jeg helt fejl. For det var jeg slet ikke værd... Jeg blev helt paf og fik ikke sagt noget til ham og heller ikke til min veninde.

 

Siden da har jeg holdt mig lidt væk. Jeg er ikke god til konflikter, men jeg kan mærke, at jeg er vred. Nu har min veninde (igen) foreslået, at vi skal spise middag sammen en gang om måneden med mænd. Det har jeg slet, slet ikke lyst til, og min mand nægter – han kan heller ikke holde ham ud. Men hvad gør jeg – jeg holder jo af min veninde, der vist godt kan sige noget til ham?

 

Fisken

Vibekes svar

Sikke en ubehagelig fyr, din veninde hænger på, men manden må jo have nogle kvaliteter, siden hun holder ham ud. Det betyder dog ikke, at du (og din mand) også skal agere støttepædagoger for en mand, der er så åbenlyst socialt handicappet og ikke ser ud til at ville gøre noget ved det.

 

Hans ondsindede bemærkning kan have været en meget, meget dårlig og alt for sarkastisk vittighed. Men det kan også være, at han føler sig truet af dig, fordi du er hans kones fortrolige – og hun er jo hans eneste holdepunkt i livet. Jeg synes, at du skal ringe til din veninde og spørge hende, om I ikke kan mødes – I to alene.

 

Så må du stille og roligt og uden nogen anklage i stemmen fortælle hende om episoden med hendes mand. Det kunne jo være en anledning til at få talt lidt om hendes ægteskab og hendes mand og hans opførsel. Du må lytte, og du skal absolut ikke fordømme hende for hendes valg af mand.

 

For hvis du vil være hende en god veninde, kan jeres samtale måske bevirke, at du kan blive det sted, hvor hun kan få luft og søge råd, når tingene bliver for svære for hende derhjemme. Kan du på den anden side mærke, at hun ikke ønsker eller orker at tale om sit ægteskab, så sørg for, at hun forstår, at du meget gerne vil ses med hende – men at det ikke indbefatter, at han også skal med. Du slæber jo heller ikke din mand med, vel?

 

I skal få sat nogle rammer for jeres venskab, og du skal trække en streg i sandet, så du ikke bliver belemret med hans kedelige selskab mere end højst nødvendigt. Og så i øvrigt: Hvis han igen bliver ubehagelig, så se at få sagt fra i situationen, så din veninde ikke behøver at komme indover igen – hun har jo nok at se til med ham, og du har godt af at lære at sige fra.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 04-07-2013

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri