Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Mine børn vil ikke se mig

Skriv til Vibeke
"V.O." skriver til Vibeke: – Min eksmand fik bildt børnene ind, at jeg var skyld i skilsmissen...

Jeg blev skilt fra min mand helt tilbage i 1981. Han var mig konstant utro igennem vores ægteskab, hvilket han aldrig forsøgte at skjule. Han kunne finde på at smide mig ud for at være sammen med andre damer, og han flyttede ind og ud af vores hjem, som det passede ham. Derudover levede han konstant over evne og købte biler og ting, vi overho-vedet ikke havde råd til. Igennem hele vores ægteskab behandlede han mig som en hund, han kunne sparke til konstant.

 

Vi fik tre børn sammen, som jeg tog mig af – også efter skilsmissen. Her forsøgte min mand en enkelt gang at se børnene, men da han insisterede på, at hans nye kæreste skulle være med, afslog jeg det. Siden da så vi ikke noget til ham, før i år 2000, hvor min datter opsøgte og fik kontakt til sin far.

Annonce

 

Fra da af ændrede alt sig. Min eksmand fik bildt børnene ind, at jeg var skyld i skilsmissen i sin tid, og at han nu syntes, at det var min tur til at lide, som han havde gjort det. Han har også fortalt børnene andre løgne om mig, som børnene åbenbart har troet på, for min datter og ældste søn, der begge er i 30'erne, endte med at slå hånden af mig. Jeg har ikke set dem i fire år nu. På et tidspunkt indvilgede de i at se mig, men de krævede, at jeg først gik hos en psykolog – det gjorde jeg modvilligt og fik da også at vide, at det ikke var mig, der var noget galt med.

 

I dag har jeg kun sporadisk kontakt til min yngste søn, der også er blevet meget kritisk over for mig. Jeg er knust, for jeg ofrede mig og gjorde jo alt for mine børn dengang. Jeg forstår slet ikke deres opførsel – det var deres far, der behandlede mig forfærdeligt og ikke omvendt. Hvad gør jeg?

 

V.O.

Vibekes svar

Ud fra det, du skriver om din eksmand i din mail, som jeg desværre har måttet forkorte, så kan jeg ikke andet end opfatte ham som meget ubehagelig, og han formåede da virkelig at få slidt dit selvværd helt ned under gulvbrædderne. Spørgsmålet er så, om du nogensinde har genvundet det?

 

Jeg kender jo ikke dine børn, og jeg kender ikke deres version af historien. At bryde så radikalt med dig til fordel for en far, de ikke har set i mange, mange år, lyder helt besynderligt. Men det har de gjort, og de har valgt dig fra.

 

Kan det tænkes, at de har handlet, som de har gjort, fordi de har savnet deres far i deres liv? (Jo, børn elsker deres far, og det har de ret til, også lige meget hvordan han ellers har behandlet sin kone).

 

Kan det tænkes, at de har været lidt vrede over, at du forhindrede dem i at se ham, fordi han havde mødt en anden kvinde dengang?

 

Kan det tænkes, at de er trætte af at have en mor, der ufrivilligt eller ej altid har været et offer, en, det var synd for, og som de skulle have lidt ondt af?

 

Jeg ved det jo ikke, for jeg kan ikke spørge dine børn, men tænk over det. Under alle omstændigheder er det vigtigste lige nu, at du kommer videre med dit eget liv. Prøv at koncentrere dig om dig selv. Hvem er du? Hvad har du lyst til? Prøv at lægge de hårde år og bitterheden over dem bag dig.

 

Hvis du målrettet arbejder på, at du fortjener et godt liv, og handler med det som eneste mål, så er jeg sikker på, at du stille og roligt vil genvinde din (selv)værdighed og få et bedre forhold til dine børn på dine egne betingelser. Men først skal du træffe beslutningen om, at du vil have det godt. Så gør det – du fortjener det.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 07-03-2013

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri