Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Mine søstre har slået hånden af mig

Skriv til Vibeke
'M.M.' skriver til Vibeke: - Min mand mener, at jeg skal droppe mine søstre nu – for de vil mig jo intet godt, og de gør mig jo kun ked af det. Hvad mener du?

For et stykke tid siden fik jeg bekræftet, at jeg bærer et gen, der gør, at jeg er disponeret for at udvikle en form for kræft, som både min mor og min mormor døde af i en tidlig alder. Det gode ved det er, at lægerne nu ved, hvordan de kan forebygge, at jeg evt. bliver syg.

 

Da jeg fik svaret fra lægerne, opfordrede de mig til at fortælle om gendisponeringen til mine søstre, således at de og deres børn også kunne blive tjekket. Jeg fortalte mine to søstre det, men sagde selvfølgelig, at det måtte være deres valg, om de ville fortælle det videre til deres døtre.

 

Jeg mener selv, at jeg fortalte det så nænsomt, som det nu var muligt at fortælle noget så svært. Alligevel er der sket det, at mine to søstre nu helt har slået hånden af mig og ikke ønsker kontakt. De vil ikke fortælle mig, hvad de er sure over og heller ikke hvorfor.

Annonce

 

Det er nu over et halvt år siden, jeg har hørt fra dem. De ved begge, at min mand i mellemtiden har været alvorligt syg. Heller ikke i den forbindelse meldte de sig på banen. Jeg er ulykkelig, for jeg aner simpelthen ikke, hvad jeg har gjort galt. Det skal lige siges, at jeg altid har været lidt i klemme imellem mine to søstre, der holder meget sammen og begge er dominerende. Så har jeg været inde i varmen, så var jeg pludselig ude. Vores sammenhold som søstre har altid været på deres præmisser, hvilket jeg har lidt meget under.

 

Min mand mener, at jeg skal droppe dem nu – for de vil mig jo intet godt, og de gør mig jo kun ked af det. Hvad mener du?

 

M.M.

Vibekes svar

Først tænkte jeg, at dine søstre måske er gået i chok over din triste melding, og at det var derfor, at du ikke hørte fra dem. Men nu er der gået et halvt år, og din mand har været meget syg, hvilket de ved, uden at de har reageret. Tilmed gjorde du dig i sin tid meget umage med at fortælle dem om jeres arvelige disponering på en, synes jeg, meget hensynsfuld måde.

 

Så hvad har du gjort galt, spørger du? Ingenting, mener jeg. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om svaret på dit spørgsmål i virkeligheden skal søges i sidste del af dit brev – nemlig at dine søstre altid har kørt lidt rundt med dig, som det passer dem. Så er du inde i varmen, så er du ude. Ja, dine søstre behandler dig dybest set respektløst, og alligevel har du desperat fortsat med at søge deres ac-cept og anerkendelse. Hvorfor?

 

Hvorfor søger du nærvær, stabilitet og venskab, der hvor du er helt sikker på ikke at få det? Tænk lidt over det. Og tænk over, om du ikke skulle søge det andetsteds, altså, gøre dine veninder, din mand og din øvrige familie til mere værdige og ligeværdige „med-søstre" og så droppe tanken om, at dine to søstre også partout skal være dine nære veninder.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 27-06-2013

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri