Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Mine venner har vendt mig ryggen

Skriv til Vibeke
Sidste år kom jeg op at skændes med min barndomsvendindes kusine til årets julefrokost. Julefrokosten har været en fast tradition i 9 år, men på trods af mine undskyldninger blev julefrokosten i år afholdt uden mig. Jeg føler at min veninde har vendt mig ryggen, skal jeg konfronterer hende eller lade som ingenting?

Man siger jo, at julen er hjerternes fest, men sådan blev det ikke for mit vedkommende denne jul. Jeg er fraskilt og har et vennepar, som jeg – traditionen tro – har været til julefrokost hos hver eneste 2. juledag i ni år. Her samler de både venner og familie til det helt store julebord, og det plejer at være rigtig sjovt. Konen er min barndomsveninde, og vi er meget nært knyttet til hinanden.

 

LÆS OGSÅ: Er du en god veninde?

 

Forrige jul blev jeg og en af hendes kusiner uheldigvis uvenner, da der var kommet lidt for mange julesnaps indenbords. Det var en banalitet, som handlede om børneopdragelse, hvor vi var uenige og fik sagt et par dumme grovheder til hinanden. Det har pint mig meget, og vi har begge efterfølgende undskyldt både overfor hinanden og overfor min veninde, så jeg regnede med, at denne sag var ude af verden, eftersom det ikke siden har været taget op. Så jeg ventede jo på dette års invitation, men den kom ikke. For nylig hørte jeg så fra deres ældste datter, at kusinen og hendes mand – og alle de andre – havde været der til julefrokost, og hvor hyggeligt det havde været. Det gjorde simpelthen så ondt i hjertet, at de havde holdt deres julefrokost uden mig, og at min veninde ikke engang havde nævnt det for mig overhovedet.

Annonce

 

LÆS OGSÅ: Jeg svigtede min veninde

 

Jeg har prøvet at slå det hen, men lige nu føler jeg faktisk, at min bedste veninde ikke er det alligevel. Jeg ved godt, at hun er konfliktsky, men jeg var alligevel såret over, at hun ikke havde  modet til at sige, at jeg ikke ville blive inviteret. Det skuffer mig så meget, at jeg overvejer, om jeg skal tage en konfrontation med hende, om jeg skal lægge hende på is eller droppe hende, eller om jeg skal gøre som nu og lade det ligge og lade som ingenting, selv om det godt nok er svært.

Hvad synes du? B.W.

 

LÆS OGSÅ: Marie Carmen Koppel - "Jeg overlevede heldigvis takket være min veninde"

 

Det er da aldrig rart, hvis ens gæster bliver for fulde og kommer op at skændes til en festlig lejlighed. Det føles lidt, som om man bliver trådt på, fordi man jo som værtinde har gjort sig umage for, at alle skal få det sjovt. Men den slags kan altså ske, når der kommer alkohol på bordet. Og herregud, når både du og kusinen har sagt undskyld, så burde din veninde og hendes mand kunne lægge det bag sig. Undskyld er da et af de vigtigste ord at lære at tage i sin mund, men at kunne tage ordentligt imod en undskyldning er lige så vigtigt, og det lyder jo, som om de ikke helt kan finde ud af det.

 

Og hvorfor mon det? Er det manden, der er blevet mopset? Din veninde, der stadigvæk er skuffet over dig? Eller noget helt tredje? Ja, det kan du altså kun få svar på ved at spørge din veninde, og det synes jeg, du skal til at få gjort. For dels fylder en masse antagelser langt mere end et klart svar. Dels synes jeg, at din veninde lige nu opfører sig både tarveligt og går i meget små sko, når hun ikke inviterer dig og ikke fortæller dig hvorfor. Så kan hun være nok så konfliktsky, men det er vi altså alle, der er bare nogle af os, der både for vores egen og især for vores næstes skyld lærer at åbne munden og få tingene sagt. Det må du få hende til, for det skylder hun dig.

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 22-01-2015

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri