Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Skal jeg sige ja tak til mødreklubben?

Skriv til Vibeke
'M.M.' skriver til Vibeke: - Nogle mødre fra min datters klasse har spurgt, om jeg vil være med i deres strikkeklub, men inderst inde bryder jeg mig faktisk ikke om, at nogle er inde i varmen, mens andre ikke må være med...

Nogle mødre fra min datters klasse har spurgt, om jeg vil være med i deres strikkeklub. De mødes hver 14. dag og strikker, hygger, drikker kaffe sammen og snakker. Umiddelbart blev jeg smigret over at blive spurgt, især fordi det ikke er alle mødre i

klassen, der bliver det. Men nu har jeg det lidt skidt. For jeg er jo selv en af dem, der tidligere har gået rundt og været lidt misundelig på deres lukkede klub, og inderst inde bryder jeg mig faktisk ikke om, at nogle er inde i varmen, mens andre ikke må være med. Så kan vi sidde og føle os bedre end de andre mødre! Og på en eller anden måde vil det da smitte af på vores børn, når vi foregår dem med det eksempel, at nogle er okay og gerne må „være med i legen", mens andre bliver udelukket. Er jeg for hellig, eller hvad synes du?

Annonce

 

M.M.

Vibekes svar

Det lyder som et lidt ubetænksomt projekt, mødrene i din datters klasse har sat i søen. Venskaber kan man være heldig at støde på hvor som helst, også i sit barns skole, og så skal man da slå til. Men ligefrem at lave en lille eksklusiv kreds af udvalgte mødre fra én enkelt klasse – uha, jeg ville skynde mig at sige nej tak, for idéen med at mange er med, mens andre holdes ude er ikke sympatisk.

 

Når det foregår i det forum – børnenes klasse – så må det være enten alle eller ingen. I kender jo kun hinanden på grund af børnene, så skylder I dem ikke det hensyn at holde hønsegårdshierarkiet ude af deres liv?

 

I det hele taget har vi jo i forvejen vores næser alt for dybt begravet i vores små børns liv. Skulle I så sidde der og drikke kaffe og tale, ja, om hvad? Børnene naturligvis, for det er jo dem, I har tilfælles – og er det nu nogen særlig god idé, at en lille flok af mødre sidder og hygger sig over strikketøjet, mens der tales lystigt om børn, skolelærere og konflikter? Nej. Jeg synes, det er en elendig idé – lad nu de børn være i fred og brug tiden på noget andet. Og når du takker nej, så gør gerne venligt opmærksom på, hvorfor du gør det. Det er jo ikke forbudt for de andre mødre at blive klogere og drage konsekvensen af det.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 23-05-2013

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk