Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Vores søn og svigerdatter ser ned på os

Skriv til Vibeke
'Svigermor' skriver til Vibeke: - Hvorfor bliver vores kærlighed og omsorg ikke takseret på lige fod med cool cash og store gaver?

Vores søn, som er enebarn, mødte kvinden i sit liv for otte år siden. Hun var en sød pige, som jeg i starten kom godt ud af det med. Det blev hurtigt til huskøb, og vi blev glade, da de snart efter blev forældre til deres første barn.

 

Selv om jeg kun har haft en dreng, så har jeg forståelse for, at min svigerdatter fra starten af søgte sin mor i det daglige. Alligevel bød vi ind med, hvad vi kunne af pasning og hjælp med det nye hus. Men et øjeblik efter kom så næste barn, og nu var det lige før, vi blev usynlige.

 

Min svigerdatters forældre er bedre funderet end os, og de er hele tiden inde over med enorme gaver, hjælp med økonomien m.v. Vi prøver at byde ind med det, vi nu formår, men vores søn er helt forgabt i sin nye familie. Vi har altid levet fornuftigt, men nu går den derudaf med årgangsvine og røde bøffer og betalte rejser.

Annonce

 

Når vi skal passe børnene, skal det aftales med vores søn. Vores svigerdatter ringer ikke eller siger tak. Det må vores søn stå for. Gaver til os til jul og fødselsdage foregår også via vores søn.

 

Vi ser ikke hinanden privat særligt ofte. Hvis vi fortæller noget eller gør noget, bliver det altid hånet eller gjort til ingenting. Vi har et godt og kærligt forhold til de små, når vi altså kan bruges og kan komme til for de andre forældre. Det kan godt undre mig, at hendes forældre ikke „stepper" lidt ned og tager hensyn til os og vores følelser.

 

Hvorfor bliver vores kærlighed og omsorg ikke takseret på lige fod med cool cash og store gaver?

 

Svigermor

Vibekes svar

Tak for din mail, som jeg desværre har måttet forkorte en hel del. Den følelse af at være andenrangs og stå udenfor kender jeg rigtig godt fra andre forældre til gifte sønner. Det handler som regel ikke om økonomi eller snobberi, men ofte om, at forældrene til den mandlige del af parret har sværere ved at komme til i den unge familie. Det er nemlig stadigvæk som regel kvinden, der står for det udadvendte og sociale i familien, og her vil hun pr. natur være knyttet mere til sine egne forældre end til sin mands.

 

Mænd følger tit bare i hælene på konen og skænker ikke sin egen del af familien mange tanker. Det er ikke kynisme fra hans side, det er ubetænksomhed.

 

Så kunne hans kone tænke lidt mere på jeres følelser? Både og. Hun har jo nok at se til med arbejde og familie, og hun er en moderne kvinde, der forståeligt nok forventer, at hendes mand godt selv kan finde ud af at købe gaver til sine egne forældre og også forventer, at han kan stå for at få deres fælles børn passet, uden at hun partout skal være inde over – det er jo også hans børn. Så pas på med at bebrejde din svigerdatter den manglende kontakt.

 

I stedet for at gå og have det dårligt og udstråle det, så træd selv ind på scenen: Hvis det er jeres børnebørn, I gerne vil have et tættere forhold til, jamen, så tilbyd at passe dem fast en gang hver 14. dag. Hvis det er din søn og svigerdatter, I gerne vil se, så sørg for at invitere dem. Men vigtigst af alt, drop alle tanker om, at I skulle være upopulære og bliver set ned på. Det er kun jeres egne negative profetier, som I ikke skal spilde jeres tid på at forfølge. Som du selv skriver, I har masser at byde ind med, så koncentrer jer om det.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 11-04-2013

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk