Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Vores voksne datter er som et barn

Skriv til Vibeke
'K.L.' skriver til Vibeke: - Vi har svært ved at sige fra over for vores datter, som blot tager vores hjælp for givet og bliver mere og mere uforskammet.

Jeg er 63 år og har en datter på 38 år. Vores datter har i mange år været alene med vores nu 12-årige barnebarn, en pige, der også bor en hel del hos sin far, hvor hun trives. Vores datter har altid været meget umoden af sin alder. Jeg tænker tit, at hun ikke er helt normal – og en læge har vist også antydet, at hun har en snert ADHD.

 

Hun er typen, der altid møder den forkerte fyr, bliver fyret fra sit job og bliver uvenner med sine omgivelser. Måske derfor har min kone og jeg altid følt et stort ansvar over for hende, men også over for vores barnebarn, der dog klarer sig rigtig godt fagligt og socialt. Ja, nogle gange kan jeg tænke, at mit barnebarn er mere moden end sin mor.

 

Vi har haft dem begge boende i lange perioder, hjulpet dem med flytning og passet vores barnebarn meget gennem årene. Vores datter har altid taget vores hjælp for givet og ofte bebrejdet os, hvis vi en meget sjælden gang har måttet sige fra. Sidste år havde vi planlagt at holde en uges ferie med vores datter og barnebarn – vi har altid holdt ferie sammen.

Annonce

 

Min kone og jeg havde lejet et sommerhus, men kort før vi skulle af sted, sprang vores datter fra, da hun ikke havde lyst til at tage med – barnebarnet måtte vi dog gerne tage med. Vi endte med at holde ferie med et barnebarn, der enten kedede sig bravt eller savnede sin mor. Det var en meget frustrerende ferie, og siden da synes jeg, at vores datter er blevet mere og mere uforskammet.

 

Hun kommer og går, som det passer hende. Til jul dukkede hun slet ikke op. Hun taler grimt til os, samtidig med at hun forventer, at vi hele tiden stiller op for hende. Vi havde egentlig tænkt os at leje et sommerhus igen i år, men jeg frygter, at min kone og jeg igen kommer til at sidde alene med et ulykkeligt barnebarn. Inderst inde har jeg lyst til at rejse lidt rundt i landet med min kone og så tage et smut sydpå, når det begynder at blive koldere. Men det kan vi jo ikke tillade os.

 

K.L.

Vibekes svar

Jeg har dyb respekt for, at I har brugt så meget tid på at støtte og hjælpe jeres datter. Men mon ikke det er på tide at få sat en stopper for jeres servicering? Hun er jo i stand til at varetage et job (i det mindste i perioder), hun har sin egen lejlighed og lader også til at være ganske godt fungerende socialt. Og vigtigst af alt: Hendes datter er nu 12 år og er takket være blandt andet jer en stor og fornuftig pige, som lader til at kunne sige fra over for sin mor.

 

Er det ikke på tide, at du og din kone får sat en anden kurs? Får jeres datter lidt mere ud af jeres liv og begynder at få lidt mere af jer selv ind i det? Det lyder nemlig, som om I har ofret jer meget og har haft så stort fokus på jeres datters ønsker og behov, at I helt har glemt jer selv.

 

Det er altid svært at lægge sit liv om, og det er altid lettere at fortsætte ud ad den samme vej – den kender man trods alt. Lige netop derfor tænker jeg, at din hemmelige drøm om en ferie med din kone rundt i landet og senere sydpå lyder helt fantastisk! Det er jo præcis sådan noget, I skal. Så kan I også få talt om, hvad I har lyst til at bruge jeres fremtid på.

 

Jeres datter har kun godt af at lære at stå lidt mere på egne ben, uden at I straks kommer farende. Og jeres barnebarn er ved at være en stor pige – så nu er det jer to, det handler om. God ferie!

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 18-07-2013

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri